Systém nápověd

Ke každé šifře, u které není uvedeno jinak, je možné během hry získat nápovědu. Ta není nijak penalizována, teoreticky si tedy můžete brát nápovědu na každou šifru a i tak být v cíli první. Prakticky to ale nejspíš nepůjde, protože samotné získání nápovědy vám zabere dost času – například proto, že se nachází daleko od stanoviště.

Na startu od nás dostanete návod k nápovědám, kde bude všechno, co se týká nápověd, detailně vysvětleno.

Přeskakování šifer

Mimo klasických "hlavních" šifer budete na trase postupně potkávat šifry vedlejší, tzv. šifřičky. Řešením každé z nich je jednoslovné heslo. Když získáte hesel dostatečný počet, můžete přeskočit hlavní šifru, kterou se vám nedaří vyluštit. Stačí hesla zaslat do našeho herního systému.

Počet hesel, potřebný k přeskočení, přitom záleží na tom, na kolikátém stanovišti se nalézáte. Čím dále ve hře, tím jich bude více. Přesně to bude popsáno v už zmíněném návodu k nápovědám.

Jedno heslo jde pochopitelně použít nejvýše jednou. Neúspěšný pokus o přeskočení se ale nepočítá jako "použití". Pokud tedy například zadáte už použité heslo s několika novými, nebo nedostatečný počet hesel, systém vás upozorní a máte možnost svou chybu napravit.