Diskusní fórum

|<- << stránka 2/2 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět18. 06. 2011, 10:41A na bike (JefferNočný motýľ)

Tohtoročné Po škole ma inšpirovalo k miernej zmene obľúbených bikeových trás. Takže za posledné dni mám prejdené napríklad 12-11-10-8-7-10-a dolu, alebo 15-16-1-2-3-4-5-6-7-8-10-11-12 a dolu. Ono sa ostatne na tom svahu od Vltavy na severnú terasu dá dobre vyblbnúť.

Odpovědět09. 06. 2011, 08:35Podrobne vysledky (MartinDršťkový Havran Masového Kašpárka)

Jak to vypada s vypisy z Barnabase (CML, Binfa, jak kdo chce), pripadne aspon s neoficialnim poradim dle prichozich SMS, jako v minulem rocniku? Bude neco takoveho?

Odpovědět09. 06. 2011, 11:45Re: Podrobne vysledky (JirkaPomocná škola)

už jsou zveřejněny! dostanete se k nim přes odkaz "Výsledky"

Další statistiky pak díky Tomášovi ze Seš-losti najdete na jejich Statku: http://statek.seslost.cz/po-skole-2011/

Starší odpovědi (1) ...

Odpovědět08. 06. 2011, 15:25diky (vc.dostal)

chtela bych organizatorum podekovat za tento rocnik poskole. sifry mi prisly originalni, vcelku lustitelne. jen nam se nedostavalo dostatecne mnozstvi napadu. snad pristi rok to napravime. dekujem!

Odpovědět06. 06. 2011, 16:43černý váleček s červenou dekou uvnitř (Lysiii)

Během dešifrování mi nejspíš z batohu spadl černý váleček s dekou. Právě jsem se od kamaráda dozvěděla, že někdo tuto deku našel a v cíli se vyptával čí je. Mohla by mi prosím ta dobrá duše napsat, kde se deka nalézá? Nálezci slibuji čokoládu:) Dík.

Odpovědět06. 06. 2011, 21:19Re: černý váleček s červenou dekou uvnitř (AničkaProjedeme to až do cíle...)

Během dešifrování mi nejspíš z batohu spadl černý váleček s dekou. Právě jsem se od kamaráda dozvěděla, že někdo tuto deku našel a v cíli se vyptával čí je. Mohla by mi prosím ta dobrá duše napsat, kde se deka nalézá? Nálezci slibuji čokoládu:) Dík.

Dostatečnou odměnou nám byla samotná deka, v noci příjemně hřála :) jsme rádi, že našla původního majitele.

Starší odpovědi (1) ...

Odpovědět06. 06. 2011, 00:25Ztratila se někomu obálka? Velká omluva! (MarwinFreezy Bee)

Letos nám chyběla naše tradiční "archivátorka", takže jsme tímto úkolem pověřili jiného člena. Po vysvětlení, jak je ta funkce zodpovědná, se toho ujal s takovou vervou, že pravděpodobně při odchodu z podzemí omylem odcizil startovní obálku s většinou relikvií jiného týmu. Asi ležela moc blízko našich věcí.

Pro dotčené to nejspíš následně bylo hodně nepříjemné překvapení. Doufám, že to onen tým nepostihlo příliš a že to buď nějak vyřešili s organizátory, nebo se po zbylý (naštěstí nedlouhý) čas obešli bez těch věcí.

Tímto se opravdu a upřímně MOC OMLOUVÁME. V žádném případě nešlo o úmysl. A nedalo se s tím už nic dělat: Až zhruba v půl dvanácté jsme s podivem zjistili, že máme dvě jízdenky a vůbec netušíme proč. A obálka se našla dokonce až doma.

Přijměte prosím velikánskou omluvu. A snad odpustíte...

Odpovědět06. 06. 2011, 10:14Re: Ztratila se někomu obálka? Velká omluva! (MarwinFreezy Bee)

Uff, tak to se mi ulevilo... :-)

Starší odpovědi (1) ...

Odpovědět06. 06. 2011, 00:14DÍKY! (MarwinFreezy Bee)

Moc moc moc děkujem! Ne nadarmo je tohle asi naše nejoblíbenější šifrovačka. Šifry zvládnutelné, ale nápadité, bez chyb a kontroverzí.

Přídávám se k tomu, co už tu zaznělo: je to snad poprvé, co po skončení vůbec nemám potřebu něco vytknout, žádný pocit, že někde bylo něco divného nebo nejasného. Prostě super hra a pokud něčím mohla být lepší, tak si za to můžeme jedině sami...

K tomu zkrácení: Může být, ale nutné ho nevidím. Dostali jsme se poměrně daleko a to nás stále ještě nepovažuji za top tým. :) Záleží na tom, zda orgové chtějí v cíli cca 15 týmů (jako v prvním ročníku) nebo dva (jako letos). Obojí je pro mě přijatelné a pochopitelné.

Odpovědět05. 06. 2011, 21:08Ďakujem za hru a poradie (JefferNočný motýľ)

Taktiež sa pridávam k ďakovačom za hru a teším sa nabudúce.

Na druhú stranu sa pridám aj k hlasu za skrátenie - pri lúštení dvanástky sme si hovorili "fajn, tučniaci sú už pár hodín na štrnástke, to by mohol byť cieľ a to by sme mohli stíhnuť do obeda". Značne potom pokazila náladu správa, že sme síce na trinástke dvanásty, ale tučniak už je na šestnástke. To už vyzeralo tak, že do poludnia to rozhodne nestíhame (zostávali necelé tri hodiny). Takže trochu skrátiť - tak o 3-4 stanovištia. Ja viem, je to človeku ľúto tú super šifru nepoužiť, ale veď je aj ďalší ročník. :)

A inak sa teším na "neoficiálne poradie". Nechystáte aj niečo ako "postup tímov hrou" ako má TMOU (a ešte lepšie, ako mala interaktívny v roku 2009)?

Odpovědět06. 06. 2011, 17:01Re: Ďakujem za hru a poradie (DeroSlepenec)

Těžko říct bez znalosti toho, co všechno bude takový portál obsahovat. Troufám si ale říct, že bez podpory organizátorů šifrovaček to bude mít těžké. Samozřejmě se mohu mýlit, přesto si myslím, že by takový projekt měl spolupracovat s autory her již během fáze návrhu a vývoje

Omlouvám se, nezmínil jsem zaměření webu, takže to vypadá, jako bych budoval platformu pro organizátory her. Vlastně jsem i trochu off topic. :) Prvotně má web sloužit jako databáze toho, co se v šifrovacím světě událo - her, šifer, stanovišť. Druhotně jako zdroj různorodých informací o šifrovačkách (budoucích hrách, vybavení, spolujízdě na hry ap.). Spolupráce s dlouhodobě aktivními členy šifrovací komunity je samozřejmě esenciální, ale až ve chvíli, kdy dojde na budování obsahu, případně kdy bude možné diskutovat nad rozšířením či úpravě něčeho hmatatelně existujícího. Ve fázi návrhu by se obsáhlost diskuse ohledně toho, co takový web má, může a neměl by obsahovat, mohla snadno stát neúnosnou - zkušenost z vývoje jiného komunitního portálu. Toliko na vysvětlenou.

Smyslem tohoto příspěvku bylo ukázat, že existují i rozpracované projekty tvořené lidmi, kteří se šifrovačkám aktivně věnují a nehrozí u nich, že by z nedostatku zájmu po roce provozu projekt opustili. Nechtěl jsem nikoho zaskočit. :)

Starší odpovědi (10) ...

Odpovědět05. 06. 2011, 10:46Díky (ŠinďaSeš-Drahoš)

Ani nevim, zda jsem se k tomu v cíli dostal, ale chtěl bych Orgům poděkovat za skvěle připravenou hru, kterou jsme si užili. Příští rok půjdeme určitě znovu.

Re SvPZ: V Praze nám to taky dobře dopadlo :).

Odpovědět05. 06. 2011, 16:55Re: Díky (LydkaSeš-Drahoš)

Ano ano, díky!

Ani nevim, zda jsem se k tomu v cíli dostal, ale chtěl bych Orgům poděkovat za skvěle připravenou hru, kterou jsme si užili. Příští rok půjdeme určitě znovu.

Re SvPZ: V Praze nám to taky dobře dopadlo :).

Odpovědět05. 06. 2011, 09:37dotaz (SvPZ)

A jak vám to v Praze vlastně dopadlo? Nám v Brně dobře.

Odpovědět05. 06. 2011, 10:49Re: dotaz (Martin)

Nám v Praze výtečně. Až se trochu prospím, půjdu si užít i vaše šifry :-)

Odpovědět05. 06. 2011, 01:16Díky (R.U.R.Divize nulou)

Naše první Poškola se nám moc líbila, takže ji asi zařadíme mezi naše oblíbené hry. Strašně se mi líbilo to, že jde o středně velkou hru, kdy už jsou vychytané rozličné detaily, ale zároveň se krom startu nekoná takové to hromadné bivakování 100 týmu na jedné louce nebo ulici - naopak, několikrát jsme na stanovišti byli na první pohled sami (= těch pár dalších týmů bylo dostatečně opodál), to je fajn. A také jsme si poprvé v životě zažili, jaké to je, být nečekaně na průběžném 7. místě (byť jsme si ho bohužel neudrželi).
Šifry mi připadaly milé, nic strašně složitého, naopak spousta průchodovek, ale přesto mělo všechno nějaký nápad, bylo to něčím hezké a bavilo nás to luštit (zejména když jsme měli aspoň nápad na postup). Obecně se mi líbí i myšlneka systému nápověd, byť to očivině ještě potřebuje mírně doladit. (Chodil vůbec někdo za těmi agenty na druhém konci Prahy? A příště by se mi líbilo, kdybych předem aspoň přibližně věděl, jak často dostanu nějakou vedlejší šifru, abych mohl odhadnout, jak „cenné“ jsou ta jejich řešení.)

Odpovědět06. 06. 2011, 11:39Re: Díky (MarwinFreezy Bee)

... A příště by se mi líbilo, kdybych předem aspoň přibližně věděl, jak často dostanu nějakou vedlejší šifru, abych mohl odhadnout, jak „cenné“ jsou ta jejich řešení.)

Souhlas. S tímhle jsme měli taky trochu problém. Samozřejmě se dalo čekat, že budou vedlejší šifry postupně ubývat, ale i tak bylo těžké odhadnout, jak moc. Netušili jsme, že budou nakonec jen čtyři. A protože jsme nedali vitamíny, byla poslední možnost využít záchranu na stanovišti 8. To kdybychom tušili, asi bychom ji na sedmičce použili.

Osobně jsem toho názoru, že přemíra možností na alternativní postup hru zbytečně komplikuje. Jde potom o taktiku, která je z principu vždy dost na vodě (jak mám poznat, kam dojdu a kde se nejvíc zaseknu?). Samozřejmě však přístup organizátorů respektuji, pokud se rozhodnou v tom pokračovat... :-)

Odpovědět04. 06. 2011, 23:20poděkování (BřeťaVlhký tučňák)

Vřelý dík za báječnou hru. Odnesl jsem si krásný zážitek. Muselo to dát spoustu práce.

Odpovědět04. 06. 2011, 20:30Poděkování (Pavel)

Děkuji touto cestou organizátorům za skvěle připravenou hru! Jsem rád, že jsme ještě stihli zažít aha-efekt z mag(net)ické třináctky, byť jsme již nestihli přesun. Valil jsem zraky o to víc, že mě přesně toto překvapivé užití buzoly nezávisle napadlo asi před měsícem :) Morse-korálky mě taky docela nadchly. Knihovnu zpětně hodnotím rovněž pozitivně, i když jsme se do ní nejdřív začetli příliš podrobně. Líbilo se mi ale i mnoho dalších šifer.

Odpovědět04. 06. 2011, 20:31Re: Poděkování (Pavel)

Ještě afiliace: Absolutno :)

Odpovědět04. 06. 2011, 19:53Diky a zaverecne poradi v SMS (ZdenekFreezy Bee)

Diky moc za nadhernou sifrovacku. Skvele sifry! Obzlast 13ka v podzemi, uzasna atmosfera a ten efekt, kdyz jsme poprve uvideli otacet se strelku:)

Do pristich rocniku mam jeste navrh. Neslo by k zaverecne SMS po konci hry poslat jeste jednu s poradim tymu? Stejnou formou jako po prichodu na stanoviste.

|<- << stránka 2/2 >> ->|