Diskuse k šifře č. 4 (Karty)

|<- << stránka 1/1 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět08. 06. 2010, 21:46dominova (Bety & MartinDrstkovy Havran Masoveho Kasparka)

Trochu boj s dohledavkou, ale to je u nas normalni. Domino nas napadlo uz na startu, takze kdyz pribyla druha pulka balicku, rychle jsme oznacili karty predesle a zacali dominovat :-). Az na mnozstvi klistat v housti, kde jsme sedeli se nam sifra libila.

Odpovědět07. 06. 2010, 15:35oba balicky (vc.dostál)

my docela bojovali s tim, jestli si vytahnout i ten starsi balicek nebo ne. pak jsme i vyslali dva cleny pro napovedu, ale nez tam dojeli, vykoukali jsme cast reseni ze zamichanejch pismenek, poskladali to spravne a dolustili.

Odpovědět06. 06. 2010, 18:41Mimino? (HonzaNa poslední chvíli)

Nebyla schválně nápovědka v kódu stanoviště? Domino jsme si mysleli skoro od začátku, ale argument mimino-domino u zbytku týmu neprošel :-)

Jinak nejednoznačnost nás stála hodně času (i pro nápovědu jsme si dojeli). Pak jsme se přesunuli kousek očekávaným směrem a luštěním stylem -ted-tam-dame-tohle-aby-to-pěkně-vyšlo- jsme to dali.. Ale jestli se začnou objevovat takovéhle šifry častěji, tak to bude cesta do pekel. Řešení má být podle mě jasné a jednoznačné..

Odpovědět06. 06. 2010, 15:20.. (Slanec)

My, když jsme zjistili, že nejsme schopní udělat jednu velikou kružnici z karet jednoznačně, jsme zkusili co nejvíc malých jednoznačných kružnic. A voilá! Text se čte od těch nejmenších (dvoukaretních) přes větší až po největší (sedmikartová, myslím).

Odpovědět06. 06. 2010, 14:09nejednoznačnost (Anička (Vnoučátka))

No, nevím, jestli máme méně přemýšlet a víc zkoušet blbosti; když jsme přišli na to, že to absolutně nejde jednoznačně seřadit (maximálně tak několik trojic a dvojic, ale delší kus ne), tenhle postup jsme zavrhli a poseděli jsme si tu 4 hodiny... A pořád se mi to nechce líbit...

Odpovědět06. 06. 2010, 18:50Re: nejednoznačnost (Kolalok (Kolalok & syn))

(...) není to spíš obecná vlastnost mládí? :-)

Připadá mi, že čím dál méně. Že některá mláďata jsou dnes nepříjemně pragmatická snad už od narození... :-)

My jsme to složili do jednoho z možných nejednoznačných :-) kruhů, (...)

No... takhle nějak si představuju definici haluzení... Ne že bych nebyla schopná takhle postupovat, to jo, nakonec jsme to tak nějak taky vyluštili, ale pořád jsem myslela, že tam byla ještě nějaká zásada, podle které se to seřadilo... jako oficiální řešení se mi to nelíbí...


Možná by mi to taky víc vadilo, kdyby to bylo poprvé, co bych se na šifrovačce setkal s úlohou s podobným způsobem řešení, tedy takovým, který k zpřesnění - doluštění vyžaduje iterace.
Haluzení bych tomu tedy rozhodně neříkal.
Zajímavé řešení i se "zásadou" uvádí Slanec nad tvým původním příspěvkem.

Starší odpovědi (2) ...

Odpovědět06. 06. 2010, 13:01Pořadí (MichalCerebrum)

Dalo se nějakým způsobem určit pořadí karet v dominu? V některých případech nám to vyšlo nejednoznačné (například srdcových devítek bylo víc), ale po přepisu na text jsme z toho nakonec smysluplný výsledek nějak vytáhli.

Odpovědět06. 06. 2010, 14:00Re: Pořadí (PřecedaVepřová kachna)

To by mě taky zajímalo. Zkusili jsme seřadit jedním způsobem a pak to přehazovat. naštěstí to z toho hezky koukalo. A ještě že mě zbytek ignoroval, když jsem tvrdil, že je blbost, aby ve zprávě nebylo jediný písmeno A:)

Odpovědět05. 06. 2010, 21:36Počet karet (Tomáš)

Papíry neodpovídají, jsou dělané tak, aby se to vešlo na dva papíry. Na startu jsme dostali 13 karet, na čtvrtém stanovišti 10, pravděpodobně jste tedy ztratili jednu kartu už na startu.

Odpovědět05. 06. 2010, 20:2811 karet (plastyc (csacskamacska))

Hm, tak s deseti kartama se to asi lusti blbe. Chybela nam hned ta prvni (podle pdf) ...

Odpovědět06. 06. 2010, 13:32Re: 11 karet (MedvědPomocná škola)

Pardon, PDFka nebyla rozdělená podle stanovišť, ale podle toho, jak jsme je tiskli. Dal jsem je tedy raději zvlášť a upřesnil, že na startu jsme rozdávali prvních 13 karet.

Starší odpovědi (1) ...

|<- << stránka 1/1 >> ->|