Poslední informace před hrou

Postupové SMS

Každé stanoviště má svůj kód, který naleznete napsaný přímo na šifře, většinou u loga hry. Po vyzvednutí šifry pošlete postupovou SMS ve tvaru:

POSKOLE váš login kod_stanoviste nepovinny_text

na číslo 736 300 202. Na velikosti písmen nezáleží. Jako nepovinny_text můžete poslat vzkaz organizátorům (vzkazy budou po hře zveřejněny), nebo ho zcela vynechat. Zpět vám přijde SMS informující o aktuálním stavu hry (který tým vede, na kterých stanovištích je kolik týmů, atd.)

Pokud hru vzdáte před koncem, pošlete kapitulační SMS ve tvaru:

POSKOLE váš login VZDAVAME nepovinny_text

Obratem vám přijde poloha cíle. Po odeslání kapitulační SMS již nelze pokračovat ve hře (ani "mimo soutěž"). Můžete se však přijít podívat do cíle.

Pokud chcete poslat zprávu organizátorům jen tak, pošlete ji ve tvaru:

POSKOLE váš login TXT text_zpravy

Postupové SMS na webu a mailem

Zkušenosti z jiných šifrovaček ukázaly, že v okamžiku větší koncentrace týmů a slabšího signálu se operátoři nenamáhají SMS z bran třetích stran doručovat. Může se vám tedy stát, že vám nebude doručena odpověď na vaši SMS, přestože jsme ji odeslali.

Máte-li dostatečně chytrý telefon, můžete si prohlédnout všechny zprávy, které od vás systém přijal a které vám odeslal, na adrese: (adresa je již nefunkční)

Zmíněná stránka je optimalizována pro prohlížení z mobilního telefonu. Navíc z ní můžete postupovou SMS i odeslat (formát je stejný, jen první část máte již předvyplněnou).

Máte-li ještě chytřejší telefon nebo s sebou chcete tahat počítač, můžete si zvolit, aby vám všechny zprávy chodily mimo SMS navíc i e-mailem. Stačí ve Složení týmu zaškrtnout příslušná políčka.

Doplnění pravidel

Zkontrolujte si, že máte v údajích o týmu uvedeno číslo mobilního telefonu, který budete mít s sebou při hře.

Údaje o týmu lze editovat do čtvrtka 2. 6. do 22 hodin. V případě, že potřebujete provést změnu po tomto termínu, kontaktujte nás prosím mailem (po@skole.cz).

Před startem hry se na místě startu registrujte. Registrace bude fungovat od 18.15, dostavte se ve vlastním zájmu dříve než v 19 hodin. Máte-li v týmu hráče mladší než 18 let, nezapomeňte na prohlášení.

Letošní systém nápověd se dozvíte při registraci.

Stanoviště jsou označena nálepkou, samotné šifry jsou schovány poblíž (do 10 m).

V průběhu hry doporučujeme schovávat vše, co dostanete, nikdy nevíte, kdy se to bude hodit. Pokud něco zahodíte, může se vám stát, že hru nebudete moci dokončit.

Doplnění nutného a doporučeného vybavení

Při hře budete určitě potřebovat:

Při hře se vám možná bude hodit (a možná taky ne):

Myslete také na to, že ne v každé mapě Prahy je značeno vše. Obecně se vyplatí mít v týmu více různých map. Zkontrolujte si, že aspoň jedna z vašich map pokrývá kompletně trasu autobusové linky 183.

Telefon na organizátory

Organizátory můžete zastihnout na čísle 774 659 820 nebo 774 659 823. Na tato čísla však volejte jen v naléhavých případech, např. jste-li si jistí, že jste na správném místě, ale nemůžete najít šifru, v případě úrazu, apod. Nevolejte, když je zřejmé, že kvůli stejnému problému nám už volal jiný tým. Na těchto číslech neposkytujeme žádné nápovědy!

Start

Hra začíná 3. června 2011 v 19:00 na místě, které udává následující obrázek:

Start najdete v Parku přátelství na Proseku (zastávka bus Sídliště Prosek nebo metro C Střížkov) na ostrůvku označeném v mapce výše červeným kolečkem.