Řešení 14. šifry (Jízdní řád)

Předchozí šifra / Zadání / Nápověda / Diskuse / Následující šifra
Jento jízdní řád - nebo spíš jízdní neřád - ukazuje "trasu" výlukové linky X. Časy odjezdů kódují text "výlukový jízdní řád". To má napovídat, spolu s převážně jazykově negovanými názvy zastávek, kam tato linka X nejede.

Ke zjištění, kam linka jede, se dalo dojít dvěma způsoby. Jednak můžete vzít mapu tramvajových tras a vymazat z ní všechny uvedené zastávky. Tím vám zůstane jedna izolovaná tramvajová trať ze smyčky Výstaviště (na které stojíte) na smyčku v Hloubětíně. Druhý způsob je zahrát si na bludnou tramvaj, vyjet z Výstaviště a na každé křižovatce si rozmyslet, kam neodbočit.

Překlady zastávek zní takto:

To nám dává trasu, jejíchž prvních 22 zastávek (tedy platnost jízdenky PED, kterou jste dostali ve startovní obálce) jsou tyto:
Výstavistě, Nádraží Holešovice, Ortenovo náměstí (U Průhonu ignorujeme, ta existuje jen v opačném směru), Dělnická, Tusarova, Pražská tržnice, Vltavská, Strossmayerovo náměstí, Nabřeží kpt. Jaroše, Dlouhá třída, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraži, Hlavní nádraží, Husinecká, Lipanská, Olšanské nám., Olšanská, Nákladové nádr. Žižkov (na trase je dvakrát, ale jak víme z jízdenky, stejně pojmenované zastávky se počítají jen jednou), Biskupcova, Krejcárek, Balabenka, Divadlo Gong, Poliklinika Vysočany.

Na jízdence bylo mimo jiné napsáno morseovkou ve vodorovné lince nahoře "Padělání se trestá podle zákona", horní vlnkovaná část kódovala v Braillově písmu "Po škole" a přes to bylo UV fixem napsáno 2011. Kruhový motiv na jízdence kódoval v morseovkovém stromu "Neprůjezdné", což mohlo fungovat jako nápověda.