Diskuse ke SKOLEpadu

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)30.07.2015, 15:11

Zdrojové kódy SKOLEpadu byly zveřejněny. Během dohledné doby k nim přibude ještě návod, jak SKOLEpad přeflashovat.

Martina (Seš-lost)19.06.2015, 17:00

Ahoj, existuje vzorový způsob, jak ve SKOLEpadu vyměnit baterku? Než to začneme zkoušet sami a něco rozbijeme...

Vojta (Proactive Outsourcing, a.s.)19.06.2015, 18:33

Ano, nejprve je potřeba vyjmout vybité baterie a potom vložit nové. Při opačném postupu může dojít k poškození.

[K bateriím se dostanete opatrným odlepením nálepky. Je pravděpodobné, že při sundavání nálepky se vyndají i baterie na ní přilepené. Pokud vložíte nové baterie do cca 5 sekund po vyjmutí původních, nedojde k reinicializaci zařízení a zařízení neztratí nastavení aktuálního času. Pokud k reinicializaci dojde, tak zařízení zapípá sekvenci čtyř vzestupných tónů a zabliká písmenem 't', což značí, že došlo k ztrátě nastavení aktuálního času. Na fungování by to ale němělo nic měnit. Aktuální čas lze nahrát pomocí programovacího konektoru. Baterie by měly vydržet cca 3 měsíce pokud je zařízení v klidu (tichu), respektive cca týden, pokud je zařízení průběžně aktivováno. Vybití baterií se pozná nejlépe pohasínáním LED diod při přehrávání Velrybářské výpravy.]

(V zásadě by to nemělo jít nijak snadno zničit. Na druhou stranu, vašemu týmu už se to dvakrát povedlo ...)

Vladan11.07.2015, 19:04

Ctyri tony a t jsem zachytil ... pokud cas nenastavim, kdy odpocita zacatek hry? Funguje jeste pred zacatkem? (tony hlasi, aktivacni melodie ignoruje ... mozna jen nema krabicka rada preskakovani stanovist?)

Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)13.07.2015, 12:58

Pokud není nastaven čas, SKOLEpad neprovádí žádné aktivity, které závisí na aktuálním čase - tedy neodpočítá start hry, neoznámí konec hry a nehodnotí postup týmu hrou. Což je ale dost jedno, protože všechno z toho už bylo :-) Jinak se chová identicky.

Po výměně baterek a restartu tedy SKOLEpad bude fungovat zcela normálně. Měl by reagovat na tóny, měl by umožnit aktivovat jednotlivé šifry. Kontroluje si nicméně pořadí šifer a nepovolí spustit šifru, pokud nebyla aktivována (či v případě šifry Duální vyřešena) šifra předchozí.

Aktuální pozice ve hře je uložena v paměti EEPROM a SKOLEpad by si ji měl pamatovat i při výpadku napájení. Při výměně baterek by tedy nemělo být nutno znovu projít všechny šifry od začátku - pokud se tak SKOLEpad nechová, tak nás to zajímá.

Tomáš (Opravte to)10.06.2015, 11:16

Náš SKOLEpad byl také plně funkční a úspěšně jsme se vypořádali se všemi jeho nástrahami. A až si ho Hroch užije, doufám, že se na něj taky podívám trochu podrobněji. Tím narážím na jedinou drobnou slabinu tohoto přístroje. Tím je nepříliš kolektivní použití. Hlavní roli má hráč na flétnu a ostatní jsou do značné míry statisti.

Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)10.06.2015, 11:34

To je zajímavá otázka. Co vás vedlo k tomu, že jste si SKOLEpad a flétnu v týmu nestřídali, i za cenu, že některým bude ze začátku chvíli trvat, než nastaví prsty správně (a naučí se foukat hluboké C a D)?

Ondra (Přizdisráči)10.06.2015, 12:48

Jirka: Myslím, že sis odpověděl sám :)

Míša (Happy MaTfyz Friends)11.06.2015, 13:01

Mě to bavilo, tak jsem dobrovolně flétnu z rukou nepustila (hrát jsme na ní neuměl nikdo). A nikdo neprotestoval, že si to chce taky zkusit.
Ale je pravda, že byly chvíle, kdy někteří jen posedávali kolem a neměli co dělat.

Vladan11.07.2015, 18:59

No stejne bylo nejlepsi stahnout si elektronicke piano ... skoda ze jsem behem hry mel pocit ze to nefunguje dostatecne spolehlive ... doma to funguje bezpecne (a fletnu jsem stejne zapomnel u jineho soutymnika).

Jeffer (Nočný motýľ)18.06.2015, 18:14

Nesľúbilo R&D oddelenie aspoň približné storočie, kedy by sa mali podrobné informácie objaviť? ;-)

Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)18.06.2015, 18:23

R&D oddělení se omlouvá. Momentálně je celá věc postoupena právnímu oddělení k posouzení licencí použitého kódu třetích stran.

Zůza (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)07.06.2015, 20:14

SKOLEpad, nebo taky "pípák" nebo "bazmek", jak jsme mu v průběhu hry láskyplně říkali, byl bezvadným společníkem po celou noc. Vždycky jsme se těšili, jak nás v celou hodinu pochválí, že jsme nadprůměrní, nebo jak nás pokáře, že už tam dřepíme dost dlouho a že máme přidat. Když nám dnes v 16 hod odpoledne řekl, že bychom měli napsat do diskuze (já to neslyšela, vím to jen zprostředkovaně), rozhodla jsem se, že bych mu asi měla vystřihnout poklonu alespoň tady v diskuzi.

Jirka (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)07.06.2015, 22:09

Doufám, že mě ráno nevzbudí moc brzo...jinak ho dám na hlídání někomu dalšímu :D

Ondra (Socki)08.06.2015, 20:11

jakej bazmek? to je převaděč spojitosti :)

Václav (Freezy Bee)08.06.2015, 11:08

Dycky jsme měli na udělátka děsnou smůlu. Teda dycky ne, ale skoro dycky. Blikátko z Tmou nás školilo asi 11hodin. Tímto bych Vám chtěl pogratulovat k prvnímu naprosto bezchybně funkčnímu bazmeku, který jsem na šifrovačkách viděl. (Jen abychom dostáli naší pověsti "smolaře na bazmeky", museli nám ho na startu vyměnit, ale pak už fungoval prvotřídně :)).

Tomáš (Šťastná Alma mea)08.06.2015, 10:49

SKOLEpad je úžasný vynález a těším se na odhalení všech jeho schopností! Zvlášť jsme debatovali nad tím jaká (určitě geniálně jednoduchá ;-) chytristika řídí ty zprávy o postupu (tedy pokud je vůbec co k řízení ;-) Hluboká poklona za skvěle provedené a spolehlivé udělátko je na místě.

Chtěl bych se i zeptat, zda byste byli ochotni poskytnout i zdrojáky, ať už anarchisticky jako open source, nebo po podepsání příslušné NDA a složení jedné ledviny jako nevratné zálohy. Jednak by mohlo spoustu lidí zajímat a inspirovat, jak se taková věc děla, ale též mě napadlo, že už i jeden kus by našel využití jako artefakt při nějaké hře na soustředku MaMka (samozřejmě s řádnou citací, ať má váš R&D team též nějaké ty RIV body za nasazenou technologii ;-)

Mějte se krásně,
Tomáš

Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)08.06.2015, 10:53

Zdrojáky software i hardware zveřejníme během několika dní. Chytristiku zpráv si pak můžete sami nastudovat ;-)

Vojtěch Hála08.06.2015, 09:48

Dneska 8.6. v 9:00 SKOLEpad něco slovně hlásil, ale bohužel než jsem ho vytáhl z tašky, slyšel jsem už jen "děkujeme za pozornost". Zachytili jste to někdo?

Eliška (Bifurkační tým)08.06.2015, 10:28

Sdělení bylo podobné jako včera odpoledne. Hlavně výzva k nahrání reportáží.