Úkol 3 (Linlin)

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Pepa (5 vteřin)08.06.2015, 14:48

Proc dalsi sipka byla presne petinasobek velikosti puvodni sipky? Clovek se pak porad nemohl zbavit dojmu ze jde o Severky a ze ma kreslit Velky Vozy :-)

Vladan11.07.2015, 20:28

To ze jde vzdy presne o petinasobek bylo pro mne potvrzeni toho, ze delka sipek neni vyznamna.

Dero (Přizdisráči)10.06.2015, 12:59

Mně se taky líbí nápad, ale nikoli už provedení. Bez nápovědy šlo se šifrou dělat opravdu hodně psích kusů. S nápovědou byla šifra zase příliš jednoduchá (pokud tedy člověk čmáral správně).

Lama (Aplikovaní Hrošíci)11.06.2015, 15:47

Souhlas. Autorske reseni rozhodne neni nejhezci (nejlepsi, nejsnazsi) vec, co se s tim da delat, a opravdu obdivuju Tocenou zmrzlinu, ze to dali bez napovedy.

Yeti (Spící Volové)09.06.2015, 22:33

Nápad asi celkem OK, ale kombinace toho, že je zapotřebí

(a) provést přesně autorský postup

(b) přesně rýsovat

aby šlo ve výsledku poznat, co tam má vyjít, nám šifru zabila. Poté, co Karel při asi pátém půlhodinovém rýsování provedl (už se znalostí nápovědy) de facto autorský postup,ale zřejmě ne úplně přesně podle autorů, a nevyšlo tam nic dostatečně rozpoznatelného a do konce hry zbývalo možná tak na jeden další takový zoufalý pokus, šli jsme do hospody na oběd.

Janča (Carpe Testudo)07.06.2015, 15:47

Ze zpráv o pořadí jsme věděli, že tato šifra bude záseková. No, nebýt toho, asi by byla pro nás snazší. Třeba bychom v tom nehledali 3D šifru v pravém slova smyslu. Schválně, kdo v tom při následování spojující čáry taky viděl nápis "AZ 3D čtverec"? Kromě překrývající se části písmena Z a číslice 3 byl dost přesvědčivý. Další člen týmu dodal, že čáry jsou dlouhé podle toho, jak moc blízko nám jsou. A tak jsme dlouho hledali, jak správně natočit zrcadla v 3D, aby bylo splněno pravidlo odrazu. Ale jak to provést? To už bylo složitější. A co z toho vyleze? Že by semafor? Tím jsme taky nebyli moc přesvědčeni. Později se ozval Martin jedoucí pro nápovědu, že vlastně to poslední "písmenko" je čtverec a celý nápis tedy dává smysl - prostě hledejme v krychli :D Naštěstí po chvíli se ozval s nápovědou a zjistili jsme, že zbytečně hledáme složitosti.

PS: Dětské pískoviště je super na ukazování kreslení čar. Zajímalo by mě, kolik lidí okolo se divilo, když nás spatřilo na písku s lopatkou...