Tisková zpráva

Stránka: 1 2 >>

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Ondra (Přizdisráči)15.06.2015, 11:22

Poslední informace před hrou nemají vlastní vlákno, tak si dovolím poznámku k nim napsat sem.
Chápu, že se orgům nechce ukazovat trumfy příliš brzo. Přesto bych uvítal, kdyby v případě, že je na hru vyžadováno specifické vybavení (specifičnost berme třeba jako "nepatří do běžného vybavení domácnosti", např ta flétna, ale koneckonců i ta mapa s netriviálními požadavky na obsažené ulice), šlo toto vybavení oznámit o něco dříve. Třeba tak, že by mezi oznámením a hrou byl alespoň jeden víkend. Myslím, že nejen nám by to technickou přípravu na hru zjednodušilo.

Jeffer (Nočný motýľ)12.06.2015, 21:00

Ešte nejaké postrehy: Blahníka, Havla a Karlův stánek sme mali, ale Sko je na Zbraslavi (obvzlášť v tejto časti) kravina. Za explozívnu (rozpínavú) piscikultúru (kultúru s rybou) by sa dalo pokladať aj kresťanstvo. Do Radotína sa skutočne inak ako Skom skoro nedá dostať, v špičke zhruba každých 10 minút. Hneď za mostom cez Berounku je tam kostol Petra a Pavla (priekopníkov kresťanstva). Naviac R&D sa dá tiež interpretovať ako začiatok slova Radotín a Radotín so Zbraslaví prepája červená značka (priame spojenie) idúca cez Havla aj Karlův stánek.
No vida, expozice význačných společností potom sedí na veľkotržnicu Lipence a pracovište nové generace na golfové ihrisko okolo (nie je to tak dávno, čo bol niekde článok, že na golfe a squashi sa uskutočňuje čím ďalej, tým viac obchodných jednaní).
Záštitu NAD štartom prevzal sv. Havel a skutočne je na kopci nad tým.

Neskôr sa nám podarilo dekódovať aj URNA-u, takže sme túto variantu opustili, ale dosť dlho sme ešte pracovali s možnosťou štartu v športovom centre Třešňovka (opäť squash a vybudované vysokým nákladom).

Povedal by som, že v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi (čo si pamätám čísla parcel na nete mestskej časti, plánik parku na Proseku a video), tak to tentokrát bolo najmenej jednoznačné.

Tomáš (Opravte to)11.06.2015, 07:45

Té páteční zprávy jsme si ani nevšimli. Nejprve jsme měli ten Žižkov, ale konkrétní místo tam nebylo tak jednoznačné. Po objevení Zbraslavi bylo jasno. Dokonce jsem se na místo startu jel podívat už v úterý, když jsem měl cestu kolem (louka ještě nebyla posečená). A jen pro zajímavost - za toho výbušného rybáře jsem považoval spíše Vančuru (je to ta ulička dole), protože i v nějaké próze či filmu hodí hrdinové dynamit do vody a pak vyplavou ryby. Sice jsem si to nedokázal tak úplně přiřadit třeba k Rozmarnému létu, ale to už byl opravdový detail.

Yeti (Spící Volové)09.06.2015, 22:51

Měli jsme několik teorií, které plausibilně vysvětlovaly text tiskové zprávy (za pravděpodobnou jsme brali tu správnou, protože seděla nejkonzistentněji). Většinu už někdo zmínil, takže se nebudu opakovat.

Nejsem příznivcem podobných pseudošifer, raději bych, kdyby byl start zašifrován skutečnou šifrou, ale když už to proběhlo takhle, přijde mi škoda, že orgové vyměkli a pravidlo o zveřejnění polohy startu v 19.00 nehrálo ani tentokrát zásadní roli. Pokud takové pravidlo zavedu a zveřejňuji nejednoznačně polohu startu, tak bych měl mít koule dovést to do důsledků a brát to oficiálně jako taktický prvek hry.

Branwen (Krysí smrť)10.06.2015, 12:41

Souhlasím, zveřejnění tak jednoznačné nápovědy už v pátek odpoledne mi přišlo jako velká škoda a předchozí asi hodinové luštění místa startu jako zbytečná ztráta času, když pak nakonec stačilo prostě jen zadat do vyhledávače ulici Romana Blahníka :o( Pokud má být předstartovní šifra jen zpestřením (a bylo tedy třeba zajistit, aby náhodou přece jen nějaký tým nešel na start jinam), mohlo by jejím řešením být jen heslo, za nějž tým na startu dostane třeba nějaký bonus.

Marwin (Freezy Bee)09.06.2015, 23:52

Mohl bych napsat něco hodně podobného jako Yeti. Já bych to ovšem formuloval jako otázku/y:
Co vedlo orgy k tomu, aby letos zveřejnili dodatečné info? Předpokládám, že především strach o osud startovní aktivity, kam by dorazila třetina týmů - je to tak? Byl to už původní záměr? Nebo se tak rozhodli až dodatečně? Na základě čeho? Mají nějakou tajnou zpětnou vazbu, ze které vyplynulo, že spousta týmů neví nebo to odhadla špatně? Proč to bylo už ve tři odpoledne? Kdyby to vyšlo až třeba v šest, způsobilo by to špatným luštitelům aspoň zbrklý přesun na druhý konec Prahy. Takhle to jakoukoli předchozí snahu víceméně úplně anulovalo.

Jinak my jsme taky dlouho měli (resp. já jsem dlouho prosazoval) Kostnické náměstí - skoro se všemi těmi indiciemi, o kterých psal Miki. Především tunel do Karlína pod Vítkovem byl jasné "potvrzení". Nakonec jsme podle Urnového háje dali Zbraslav a byli si s ní poměrně jistí (odhad byl 98%). Po té práci, kterou nám to dalo, nás vydání dodatečné tiskové zprávy spíše zklamalo.

A nakonec ještě dotaz/rýpnutí k té Zbraslavi: Ta jasná byla, ale přesné místo podle mě ne. Hřiště byl jeden z nejnadějnějších tipů, rozhodně ale zdaleka ne stoprocentní. Například je strašně daleko od té linky S. Kde měly být ty "expozice významných společností"? Proč catering Karl, Inc. značil ulici U Karlova stánku a ne přímo samotný Karlův stánek? Proč byl oddělen poslední odstavec a proč začínal slovy "Záštitu PŘÍMO nad pracovištěm...", pročež vypadal jako označení přesného místa - to by ale tím pádem vycházelo na kostel.

Marwin (Freezy Bee)09.06.2015, 23:54

Jo a další pochybností byl Mitjuchin - toho se nám sice podařilo zjistit, ale na celičkém velkém Internetu se o něm píše jen na jednom místě. Navíc je piscikultura dle wikipedie o chovu ryb, nikoli o rybolovu. Ještěže tam bylo to slovíčko "explozivní". :)

Branwen (Krysí smrť)10.06.2015, 12:25

Ehm... To já jsem tedy po hrubém nalazení startu pomocí urny, Blahníka a Havla a pohledu na mapu bez uzardění přisoudila "průkopníka piscikultury" Vančurovi, jakožto autoru Rozmarného léta... Piscine je taky francouzsky bazén (a Rozmarné léto se tuším odehrává v nějakých lázních nebo plovárně) a ty úzké schody spojující ulici U Karlova stánku a Vladislava Vančury mi přišly jako dokonalá "úzká vazba" :o)

Miki (Set sail for fail)09.06.2015, 19:47

A mimochodem, po úspěšném odhadnutí Zbraslavi jsme měli za to, že průkopník explozivní piscikultury je narážkou na ulici K Mlíčníku :)

trosos (Nekonečná směs)08.06.2015, 16:24

Vskutku krásná šifra, nad níž jsme si užili mnoho hodin legrace. Až do druhé tiskové zprávy jsme byli přesvědčeni, že start musí být v Rajské budově VŠE na náměstí Winstona Churchilla.

Cateringovou společnost Karl, Inc. s úzkou vazbou na průkopníky explozivní piscikultury jsme našli nezávisle na sobě já i Ondra: restaurace Rybárna, kterou spoluvlastnil Karel Schwarzenberg (Scwarzenbergové byli jedním z rodů podporujícím rybníkářství). Z ní jsme ovšem neidentifikovali žádné přímé komunikační spojení; nicméně v Praze existuje jediná rybárna, která je na zastávce MHD - Slovinská. A na Slovinskou jezdí 135, která v Karlíně končí a projíždí v blízkosti Blahnikovy. A zastávka, která je Blahníkově nejblíž, je nám. W. Churchilla.

Komplexem R&D oddělení tedy jistě budou budovy VŠE přímo na zastávce (škola je navíc pracovištěm nové generace). Potvrzení je, že je to kousek od Hlaváku (linky S), přesto však v klidnější části, mimo bezprostřední ruch velkoměsta. Potvrzení by mohl být i korporátní jazyk, který se mi s ekonomy pojí.

Největší starost mi dělal poslední odstavec, který do toho vůbec neseděl. Zato však kódoval jinou polohu - Faustův dům:
svatořečení bývalého prezidenta ČR -> Santa Claus = sv. Mikuláš
osobnosti z blízkého kruhu sv. Mikuláše = čerti
Nad kterým pracovištěm převzali kontrolu čerti? Nad Faustovým pracovištěm, Faustovým domem.

Chvíli jsem si i říkal, jestli skutečně každý odstavec nekóduje jinou polohu startu.

Jarda (Specialita šéfkuchaře)09.06.2015, 08:19

My jsme na VŠE před Venclovského aulou čekali :-) VŠE má přímé spojení s Karlínem pomocí páteřní sítě internetu. Někteří ekonomové považují Klause za poloboha ekonomie. Kousek je Národní muzeum, kde jsou expozice význačných společností minulosti.
Prostě jsme se s orgy nenaladili na stejnou notu, naštěstí při hře jsme dostali přímo noty.

Tom (Seš-lost)09.06.2015, 00:38

Část textu zcela nepochybně ukazuje na tramvajovou smyčku ve Stromovce, posuďte sami:

pracoviště nové generace
Next Generation = NG = Národní galerie

které bylo vysokým nákladem
High Cost = HC = hokejový klub = stadion Sparty

v komplexu R&D
ulice U Akademie nebo Platenárium?

v blízkosti expozic mnoha význačných společností
Výstaviště

přírodní rekreační prostory elitní zásahové jednotky
hned za tratí u tramvajové smyčky se nachází hřbitov

pracoviště je propojeno přímým spojením s cateringovou společností Karl, Inc
trať vede přímo na Karlín

zejména linkami S
dvě tratě vedoucí přes Stromovku

úzkou vazbou na průkopníky explozivní piscikultury
že by mi uniklo něco při stavbě Blanky?

Miki (Set sail for fail)07.06.2015, 16:05

Tak startovní šifra byla skvělá, ačkoliv jsme původně dospěli k úplně jinýmu, a přesto docela pěknýmu řešení. Nakonec jsme řešení (po nalezení Urnového háje) vyloučili, ale stejně jej pro pobavení nejen orků přikládám:

Řešením je Kostnické náměstí na Žižkově nebo (plus) jeho okolí.

sídlo bratra slavného designéra obouvajícího Carrie Bradshaw
Blahník, tedy ulice Blahníkova na Žižkově

přírodní rekreační prostory elitní zásahové jednotky
Buďto Olšanské hřbitovy, nebo přímo Kostnické náměstí (upálený Jan Hus, tedy urna).

přímým komunikačním spojením s cateringovou společností Karl, Inc.*
Tohle bylo dost silný vodítko – tunel ze Žižkova na Karlín.

*úzkou vazbou na průkopníky explozivní piscikultury

Vítkovci jakožto jedni ze zakladatelů rybníkářství, tedy Vítkov (pod nímž vede mimochodem ten tunel).

zejména linkami S
Důmyslně zamaskovaná tramvaj č. 5, která staví velmi blízko.

bývalého prezidenta ČR osobnosti z jeho blízkého kruhu usilující o jeho svatořečení
Divadlo Járy Cimrmana, které je hned vedle, uvedlo hru České nebe, kde je ústředním motivem svatořečení několika kandidátů. A objevuje se tam i svatý Václav (a oba bývalí prezidenti ČR byli Václavové...). Taky se psalo záštitu přímo nad novým pracovištěm a DJC se přitom nachází přímo nad Kostnickým náměstím :)

R.U.R. (Divize nulou)07.06.2015, 16:14

Haha, moc hezký :-)) U nás samozřejmě někteří členové koukali i na tu Blahníkovu, ale nepovedlo se jim tam najít to ostatní :-))

Tarba (Náhodní kolemjdoucí)07.06.2015, 18:14

Ještě před upřesněním, které přislo v pátek odpoledne, jsme byli rozhodnutí jít na Vítkov... pasovalo tam vše... i dětské hřiště, i to povídání, že je to ve meště, ale trochu na odlehlém místě...

Věšák (Rychlý mouchy)08.06.2015, 15:29

Taky jsme na ten Žižkov koukali (mimojiné tam někde sídlí Pražské fórum, které taky z recese chtělo svatořečit Klause), ale tak do detailu jsme to nevymakali :)

Marcel (Bruteforce)08.06.2015, 12:37

Nás existence dětského hřiště trochu zklamala, za zábavné pracoviště pro mladou generaci jsme chtěli považovat ten hřbitov okolo kostela.

Stránka: 1 2 >>