Start - Dopravní hřiště

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Yeti (Spící Volové)09.06.2015, 22:44

Se startovními aktivitami spoléhajícími na to, že naprostá většina rýmů pochopí a bude dodržovat jejich pravidla, je vždycky potíž. Chybně pokutováni jsme byli několikrát (a jelikož to je jasné, až když tým obdrží nesprávný pokutový bloček, nešlo s tím nic moc dělat). Aktivita ale asi neměla zásadní vliv na další pořadí, takže proč ne.

Kubaq (Hakuna Matata)08.06.2015, 16:44

Chápu to tedy dobře, že se během hry žádný slíbený pohovor nekonal a jediný benefit za dobrý životopis byly dvě kartičky do začátku? A chápou taky dobře, že byla tedy chyba, že jsme dostali kartičku jen jednu?

Jirka (Proactive Outsourcing, a.s.)08.06.2015, 17:09

Výhodu do hry (kartičku navíc) získaly jen týmy v užším výběru. Ty také měly explicitně napsáno v mailu, který od nás dostaly, že si mají o výhodu na startu říct.

Užší výběr provedla na základě doručených životopisů expertní HR komise skupiny SKOLE.

Markéta Pavlíková, GEO (Proactive Outsourcing, a.s.)08.06.2015, 17:10

Ti, kdo na základě životopisu postoupili do užšího výběru, získali na startu benefit v podobě jednoho řidičského průkazu navíc. Všechny tyto týmy si na startu o benefit řekly a benefit byl všem vydán. Toto se týkalo osmnácti týmů. Dalších přibližně 50 týmů dostalo informaci, kterou obdržel i ten váš. Naši personalisté obcházeli týmy na jednotlivých stanovištích a sledovalo jejich performanci; v tom počtu se však mohlo stát, že některý z týmů kontaktován nebyl. Váš postup byl tak sledován pouze dálkově řídícím střediskem a hodnocen SKOLEpadem.

Kubaq (Hakuna Matata)09.06.2015, 09:46

Díky za odpověď!
On asi ten druhý řidičák beztak takovou výhodou nebyl...

Míša (Happy MaTfyz Friends)08.06.2015, 13:42

Jak byl hodnocen životopis, který byl vybrán mezi 18 vyvolených, jejichž tým získal pokutový bloček navíc?
Náš životopis byl vyhodnocen jako "nadprůměrný" a bylo nám slíbeno, že "vás v průběhu konkursu mohou navštívit naši HR specialisté a pozvat si vás na krátký osobní pohovor".
Nikdo nás ale v průběhu konkursu nekontaktoval :-(

Jirka (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)08.06.2015, 14:38

Pokud víme dobře, tak výhodou byl druhý pokutový bloček na startu.

Jirka (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)08.06.2015, 14:39

(sakra já jsem si nevšiml, že to je výše napsáno)

Monika (puding)08.06.2015, 21:50

Měli jsme to stejně. Dostali jsme zprávu o nadprůměrnosti a možnosti osobního pohovoru, ale druhý bloček nikoliv.

Jirka (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)07.06.2015, 09:40

Za všechny alergiky a astmatiky, co jsme se sešli na severním konci ulice bratra známého designera, prosím, nešla by na šifrovačce v tom nejalergičtějším období vybrat jiná startovní plocha než posečený prášící trávník? I pořádné nadopování antihistaminiky tohle prostě nezvládne. A ovlivní to pak alergii na celou hru. Takže startovní aktivitu jsme v pár lidech sledovali z ulice a stejně to moc nepomohlo. Pro příště se za to jistě přimlouváme, díky.

vynecháno 7 příspěvků (zobrazit)
R.U.R. (Divize nulou)07.06.2015, 15:53

P.S. pro Želvy: tím víc vám gratuluju k vašemu úspěchu v konkurzu! :-)

Robert (Zvířátka)08.06.2015, 09:59

K té alergii, souhlas s Jirkou: Byl jsem na startu týden předem a byl tam totálně přerostlý trávník, což je pro alergiky snad ještě horší. Zvažoval jsem, že orgům napíšu, ať zkusí zařídit posekání a shrabání ...

Václav (Freezy Bee)08.06.2015, 11:15

Já mám alergii slabou, a celkem o ní nevím. Trápí mě tak 2-4 týdny v roce. Ovšem ze startovní aktivity jsem se vzpamatovával ještě v neděli. To byl teda nářez. Ale za to orgové nemůžou. Prostě shoda okolností. Ono, když se vyrazí takhle do luk a polí tak holt sem tam nějakej ten pyl přilítne. Stejně tak mohla bejt někde nějaká cesta mezi poli kde bychom se prokejchali do bezvědomí...

R.U.R. (Divize nulou)07.06.2015, 16:29

V řešení se nepíše, že překlep je vždycky o písmenko doprava na klávesnici. Asi to je proto, aby bylo zřejmé, že v tom není schovaná žádná informace, která by nebyla v zadání, a šlo to tedy vyluštit i bez toho. No my z toho bryskně zjistili, že tedy u všeho víme, jak bude překlep vypadat; a hned nato, že to je super, ale že furt nevíme, kde ten překlep bude :-)) Chvíli to vypadalo, že překlep je tam, kde je písmeno, na které začíná pojmenování značky (řidiči odvoláni), což se ale ukázalo, že není pravda (řidiči opět aktivováni). Následně pozorování, že předpisů je 25, to je skoro jako 26, to je skoro jako abeceda, tak co překlepnout tolikáté písmenko, kolikátý je předpis při seřazení podle abecedy. Bingo. (A nebral se ten překlep, ale to správné písmenko, což nás trochu zklamalo, pač to první pozorování nám vlastně bylo na nic.)

Václaf (poTrati)07.06.2015, 16:33

Někde to bylo doleva.

matejcik (Proactive Outsourcing, a.s.)07.06.2015, 16:37

Je to přesně jak píše R.U.R, překlepy byly konzistentně směrem doprava, aby z toho nešlo vykoukat nic více zajímavého.
Teď jsem si ale prošel pokutové bločky, a skutečně je to na dvou z nich doleva. Za překlepy v překlepech se omlouváme ;e)

hlína08.06.2015, 00:14

Hmmm... tak nás tahle překlepová záležitost stála odhadem tak třičtvrtě hodinky zpoždění na startu a notnou dávku demoralizace. Protože to, že byla dvě písmenka (překlepnuté a správné) vždy vedle sebe na klávesnici, jsme spolu s tajenkou Hopsa...Ovsa => KŮŇ identifikovali jako jasný návod na to, že skokem do L (dle šachového koně) získáme tajenku, která nás zavede nejméně na páté stanoviště :)

Následné pokusy o seřazení různých kombinací písmen, dle různých pořadí značek apod nebudu ani popisovat...

Caster (Dostál)07.06.2015, 23:02

Zajimalo by me, kdo vsechno jeste zkusil stahnout vsechny existujici znacky skriptem, vzhledem k jejich predikovatelne URL :) Ziskal jsem jich takhle 27 a rikal si, ze to je pekne abeceda a mezera, ale nevypadalo to, ze by je slo doma spravne priradit. Aspon jsem si je vytiskl (miniatury), ale tusil jsem, ze mi to asi moc nepomuze. Chvili jsem uvazoval i jestli nevytisknout vsechny na A4, coz by mozna trochu pri aktivite pomohlo (jestli by to byl cheat nebo ne, nevim :) ale pak jsem to zavrhnul.

matejcik (Proactive Outsourcing, a.s.)07.06.2015, 23:08

a to jsi měl ještě velké štěstí, značek totiž ve skutečnosti bylo 26, jedna je tam omylem ;e)

Václaf (poTrati)07.06.2015, 15:41

Nám tedy startovní aktivita jako zábavná vůbec nepřišla. Vlastně to byla aktivita pro tři hráče – jeden stojí jako pako a drží značku, druhý chodí pro nápovědy a třetí si ji může jako jediný užívat a provádět dopravní přestupky, případně je pokutovat. To vše pouze za předpokladu, že nepotká nějakého ignoranta, který pokutuje za něco, na co nemá pokutový lístek … a že jich bylo!

Medvěd (Proactive Outsourcing, a.s.)07.06.2015, 15:54

Zbylí hráči mohli zkusit aktivitu vyluštit bez obíhání, což i letos šlo ;)

R.U.R. (Divize nulou)07.06.2015, 16:23

U nás 2-3 hráči jezdili a přestupovali a pokutovali, a zbylí 2-3 hráči byli značka a luštili z donesených informací (nakonec nám stačilo nasbírat zhruba třetinu přestupků, než jsme vykoukali princip).

Dero (Přizdisráči)07.06.2015, 11:37

Aktivita pěkná a vlastně zábavná. Jenom škoda, že nemalá část týmů nepochopila pravidla startovní aktivity a pokutovali za překročení přestupků, i když tento neměli na svém pokutovém bločku. A pak ještě se slzou v oku vzpomínám na tým, který nás chtěl pokutovat proti naší vůli v situaci, kdy jsme neudělali daný přestupek - argumentem, abychom nedělali cavyky a prostě s nimi kartičku vyměnili. A nechtěli si nechat vysvětlit, že to prostě udělat nechceme.