Úkol 2 (Závorkovník)

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Ondra (Přizdisráči)12.06.2015, 08:06

Před hrou jsem říkal, že ve hře zaměřené na personalistiku a výběrová řízení v korporacích by neměl chybět úkol "nakreslete strom". Takže tady jsem se vlastně dočkal :)

Vladan (Opravte to)07.06.2015, 21:45

Tak jsme ty mury mohli nakonec predbehnout ... listy jsme nejprve ocislovali od A do Z, mezitim zaznelo, ze by cerne mohly byt morseovkove oddelovace, Pak jsme si uvedomili, ze listy v mezipatrech vlastne jsou jen oznacenim koncu v trie, ktere pak jednoznacne naviguje podle tvaru zavorek. Ranni unava byla ale silnejsi a uz jsme to nespojili dohromady. Stacilo trochu vic mluvit o sifre nez diskutovat s kolemjdoucimi ... mit o trosku vic casu ...

Jeffer (Nočný motýľ)08.06.2015, 11:07

Nemachruj :-D Morzeovka z toho kričala ako zmyslov zbavená (i keď pár členov týmu protestovalo, že tak evidentná morzeovka bude určite niečo iné), ale ako vravím, dopočítal som sa k rozdielu asi 4 zátvorky (ľavé vs. pravé) a to je už dosť bieda, a nikto to po mne neskúsil skontrolovať.

Tomáš (Opravte to)08.06.2015, 18:35

U nás se také našli kverulanti, co hledali i jiné možnosti než morseovku. A tak jsme měli třeba frekvenčku všech 18 možností kombinací závorek. Ale jinak jsme měli strom zakreslený už asi po půlhodině. A když Lucka nekompromisně požadovala, ať už tam těm 26 závorkám nějak ta písmenka přiřadíme a přečteme řešení, neměli jsme se nechat svést na jinou variantu nebo se nechat přemoci polední únavou.

Dero (Přizdisráči)07.06.2015, 12:23

Pěkná šifra. Celkem rychle jsme si uvědomili, že jde o morseovku a že vzhledem k párovosti závorek půjde zadání přepsat do stromu. To se pak sice ještě nějakou dobu nedařilo, ale nakonec to Víťa zapsal správně a mohli jsme utéct Hrošíkům a díky získanému náskoku se úspěšně protrápit závěrečnou úlohou až do vítězného konce.

Jeffer (Nočný motýľ)06.06.2015, 15:58

Čo nie je do desiatej ráno, to už nebude. Už zas sa nám to potvrdilo. Po príchode tesne po dvanástej už som nebol schopný ani správne spočítať zátvorky a na tom sme vytuhli... Posledné pred cieľom ako minulý rok.