Úkol 19 (Žížala))

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*.
Marwin (Freezy Bee)10.06.2015, 11:29

My jsme se tady trapně sekli, protože jsme (skoro) správný nápad hned na začátku nějak omylem vyloučili.
Ale píšu kvůli jiné věci. Během následné analýzy nešel přehlédnout fakt, že na té věci nejsou skoro žádné "uzly".
Popsáno neformálně, ale snad srozumitelně: Jeden konec byl evidentně "horní" a jeden "dolní". Když si tu čáru představím jako "zahradní hadici" ležící na zemi a když popadnu ten "horní" konec a táhnu za něj, tak by se mi ji víceméně podařilo normálně rozmotat - až asi na 2 sporná místa.

Docela by mě zajímalo, zda to je a) náhoda, b) záměr autorů, c) inherentní vlastnost použitého způsobu konstruování, d) něco jiného.
Můj osobní tip je c) - že to nějak vzniklo při konstrukci, kdy se některé části "podkládaly dospod" a jiné "pokládaly na vrch".
Každopádně nás to nepříjemně dlouho zaměstnalo. :)

Jan M. Matějka, GED (Proactive Outsourcing, a.s.)10.06.2015, 11:41

Ty dva uzly jsem vyráběl vynuceně, ve skutečnosti jsem se snažil to co nejvíc zauzlovat, ale nejjednodušší metoda je opravdu to vyrobit bez uzlů. Vyrobit těch uzlů víc moc nešlo, zas až taková volnost v tom není. Takže něco mezi c) a d) → vlastnost napůl použitého způsobu, napůl samotné šifry.

Karel (Točená zmrzlina)08.06.2015, 15:04

Všimli jste si, že po vyznačení všech průsečíků dostaneme celkem věrohodnou otočenou čtvercovou mřížku? Zrovna takovou, která by se "mohla nějak" vyskládat doposud známým displejem SKOLEpadu. Škoda jen, že to nešlo nijak použít. Bylo by to pěkné. :-)