Reportáž týmu Název týmu není veřejný

Naše putování aneb jak jsme se prokousávali skrz zásoby toustů a skrz šifry... (odkaz na fotky přibalen uvnitř) :)

Vyrazili jsme odvážně vydat se vstříc letošnímu ročníku Po škole. Už na startu jsme zjistili, že jsme nezávisle na sobě vzali dohromady asi 30 zapečených toustů, které se nám poté staly průvodcem téměř po celou hru (než nám došly :D).

Úvodní šifru v parku jsme zdolali tak, že jsme si ani nevšimli vedlejší šifřičky na druhé straně... inu té jsme si nakonec všimli až doma :D Pak jsme postupovali celkem rychle (s pozvolna mizejícími zásobami toustů) po úvodním kolečku (přeskokovou 2b jsme nevyluštili) až jsme dorazili k Labuti.

Tady jsme nejprve narazili na obydlený altánek ("Hele, altánek, tady bychom se mohli... eh, nemohli." zaznělo asi ve chvíli, kdy jsem se přes zábradlí altánku nahnul, nadechl a zaostřil na bezdomovce) a pak na i na šifru a na opodál stojící lavičku. To jsme ještě nevěděli, že tady zkysneme na čtyři hodiny.

Nápad na semafor jsme dostali skoro ihned, na grafické skládání o pár minut později. Ale asi jsme časy brali nějak divně, nebo divně kreslili, nebo jsme snědli něco špatného v těch toustech, ale pořád se nám ty čáry hrozně klikatily a nedávaly smysl. Většina z nás si tady postupně i na pár minut zdřímla a hloubali jsme do doby, než přišlo rozednění. Potom jsme zkusili některé nápady znovu a nakonec nám vyšel nápis "START", když jsme si trošku zanadávali na "to šíleně opile zkroucené R-ko". :)

Následoval Flašinet, kde jsme už z dálky zaslechli vyhrávání a zpěv a s mírnou dávkou skepse (snad po nás nebudou chtít, abychom zpívali taky :)) jsme se přiblížili a vyslechli si zajímavou baladu o spoustě hříchů. Potom co jsme se nejdříve pokoušeli napasovat sedm smrtelných hříchů jsme fallbackovali zpět k Desateru a po chvilce jsme už mířili ke Svaté Anežce.

Celou cestu jsme ještě orgy zásobovali zprávami do SMS systému o stavu našich zásob toustů. Teď to ještě bylo v pohodě, ale později na náš přišla velká toustová krize :) (viz výpis zpráv na spodku reportáže)

Tady nás zastihl úsvit a teplo tak jak to má být. Pro mě to byl jeden z nejkrásnějších momentů šifrovačky (krásný kostel, sluníčko, modrá obloha, obdivoval jsem v povzdálí stojící krásnou starou Škodovku) a i šifra byla moc pěkná.

Nabuzeni ranní náladou jsme pak rychle prošli okolo vozovny a už jsme byli u Ořezávátka. Led nás napadl skoro ihned, měli jsme díky pečlivému balení (jedna termoska, jedna PETka obalená několika ručníky) ledu tolik že jsme si skoro mohli udělat kopec zmrzliny. Zprávu jsme tedy získali rychle, vrátili Ořezávátko a hurá k dalším rybníkům. (Mimochodem, všimli jste si, okolo kolika rybníků trasa šifrovačky vedla? Bylo jich vážně hodně :)).

Cestou jsme prošli zajímavě působícím sídlištěm. Úplně nové, podle všeho obydlené, ale z nějakého důvodu působilo hrozně neosobně, trochu jako sídliště duchů...

To jsme však už došli k jedenáctce na hrázi rybníka a dali se do luštění. Tousty nám došly a začali jsme uvažovat o kanibalismu (však jsme o tom orgům také napsali zprávu ;)). V poslední chvíli nás ale před kanibalismem zachránil makový závin :)

Také nás přijel zkontrolovat agent v kravatě na kole (asi jestli jsme se ještě nesežrali navzájem :D) a o chvíli potom jsme se už vydali k dvanáctce.

Cesta k ní byla celkem dlouhá, ale jaké pak bylo naše překvapení, když nás tou stejně dlouho cestou poslala nazpět k rybníku s jedenáctkou... Tak jsme se poslušně vrátili a hledali třináctku tam. A hledali jsme a hledali... a nenašli.

Druhé řešení v zadání 11. šifry nás nenapadlo, tak jsme začali řešit vedlejší šifřičky (a také psát orgům básničky o toustech :D), ale jedna šifřička (ta přehlédnutá na startu) nám scházela. Už bylo půl druhé, tak jsme tedy vyhladovělí (to víte, 30 zapečených toustů, makový závin, několik housek a spousta bonbónů, to nám přece na noc nemůže stačit :D) vyvalili do trávy a počkali do dvou hodin, kdy naše putování skončilo (pak následovala již jen výprava do cíle).

Děkujeme tímto orgům za skvělou šifrovačku, moc jsme si ji (i přes naše dva zákysy) užili :)

Naše fotky:

Naše hlášky do SMS systému: (doplněné o diakritiku)

  • Na dvojce hrozně žerou mouchy ;)
  • Škoda že nemáme ručník... pěkné místo na koupel :) (u Shakespearova rybníčku)
  • Naše zásoby toustů se pomalu tenčí... ale zatím jsme hlad zažehnali :)
  • Je to v pohodě, našli jsme další tousty ;)
  • Altánek je již bohužel obydlen :(
  • Žereme tousty, je nám blbě
  • Jsme tu už fakt dlouho, ale pořád máme tousty a tak... všechno bude fajn...
  • Teda poslední šifra skoro vyčerpala naše zásoby toustů... snad u téhle hrající skříňky seženeme další. Hrr na ně!!!
  • Krizový stav, zavádíme přídělový systém na zbylé tousty!
  • Tak a je to, tousty jsou všechny pryč... očekáváme těžké časy, ještě že máme makový závin :)
  • Blikající znaky v nás navodily ještě větší chuť na tousty...
  • Krize... začínáme uvažovat o kanibalismu, nejsou tousty!
  • Tousty došly, marná sláva, z hladu malátná je hlava. I závin je už fuč, žaludku nekruč.
  • Ema mele maso, maso mele mámu, megawattovým mlýnkem. Ema bude mít tousty (blouznění z hladu ;))
  • Hladovým se nám stanoviště 13. na uvedeném místě najít nepovedlo :(

Za Název týmu není veřejný(NTNV) zapsal Jirka