Farnostní věstník


HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*

Marwin (Freezy Bee A)11.06.2013, 14:08

Tohle nás strašlivě zmátlo. Považovali jsme to za část startovní šifry (nebylo to kurzívou a vědců bylo přesně stejně jako prasátek; navíc ten mrtvý vědec vypadal jako součást startu). Jednak nám to zkomplikovalo start a jednak jsme to pak odložili (byť nepoužité, ale bylo známo, že start šel řešit více způsoby), kvůli tomu jsme pak nedali všechny šifřičky.

Můj tip je, že tohle nebyl až tak úplně záměr. Ale co už. :)

Luboš11.06.2013, 14:25

Nebylo to součástí startovní šifry, ale patřilo to k startovní aktivitě. Kdo se dostal do kostela a ukázal první šifřičku[*], ten by se dozvěděl, že má spojitost s Fraunhoferem a Farnostní věstník a šifřičky by pak byly o dost jasnější.

[*] Nebo se na ní alespoň zeptal, což se povedlo přesně jednomu týmu. Ostatní ani ťuk, i přes občas až celkem okaté navádění na to, jestli nemají třeba i jiný problém, s kterým by potřebovali poradit, nebo jestli třeba nemají ještě jiné indicie, které by mohli přinést ukázat.

Vladan (OT)12.06.2013, 08:58

A já jeho zdánlivou snahu napovědět ve spojeni s "... Pomoci" vnímal jako peklo. To ze bych mu měl ukázat dirigenta mne nenapadlo.

Jeffer (Nočný motýľ)09.06.2013, 11:10

Pomohol s poslednou šifričkou (26 znakov). Jednoduchá substitúcia nám napadla, rekurzívna nie.