Popis cesty (šifra č. 0)

zpět na seznam

Zadání / Nápověda / Následující

Dnes jsem podniknul poměrně zmatenou jízdu pražskou MHD. Já vím, dalo se tam jet i rychleji, ale já jsem měl čas. Nastoupil jsem na Hlavním nádraží do tramvaje, urazil 6 stanic, přestoupil do protisměru do jedničky a ujel 9 stanic.

Odsud z Krejcárku je nádherný výhled. Chvíli jsem se kochal pohledem na projíždějící vlaky, pak jsem ale radši vyrazil. Přestoupil jsem do protisměru a jinou tramvají ujel 3 stanice, pak jsem znovu přestoupil do protisměru a ujel 8 stanic.

Zde stával pekelně ošklivý pomník Julia Fučíka. Je jenom dobře, že jej zrušili. Vešel jsem do metra C, urazil 4 stanice, přestoupil na tramvaj, popojel jednu zastávku, znovu nastoupil do metra C a jel 5 stanic.

Nyní jsem jel 15 na Veletržní, tam jsem přestoupil do protisměru na 12 a ujel 5 zastávek. Už se mi z toho motala hlava, tak jsem počkal na tramvaj ve stejném směru, jejíž konečná zastávka měla 2 slova. Ujel jsem 2 zastávky a nastoupil do metra.

Nemám rád metro, ale přesto jsem jím urazil celých 6 stanic, pak jsem vyfáral na povrch a nastoupil do tramvaje číslo 22. Hned u první výhybky však musel řidič vystoupit a přehodit ji tágem ručně. Asi byla prokletá. Otevřených dveří jsem využil a přesunul se na Lazarskou.

Nastoupil jsem do 14, ujel 8 stanic, přestoupil na jinou linku ve stejném směru, ujel 11 stanic a na konečné vystoupil. Sfáral jsem do metra B, ujel celkem 9 stanic, vystoupil jižním eskalátorem a nastoupil na tramvaj lichého čísla. Tou jsem ujel celkem 12 zastávek a vystoupil jsem 2 zastávky před konečnou.

Nyní jsem sešel do podchodu a vylepil zde papír s logem hry. Původně jsem měl připravenou cedulku s názvem ulice, v jejímž nejzápadnějším ohybu se nachází start, ale pak jsem si řekl, že radši zveřejním zápis v deníčku, z toho název ulice hráči jistě snadno zjistí. A tak jsem do podchodu nakonec nalepil jen nápovědu, jak tu ulici v deníčku najít, kdyby někdo potřeboval.

Podíval jsem se na hodinky. Bylo 1. června 2012, pět večer, dvě hodiny do začátku hry. A už vidím první týmy, které si jdou nápovědu přečíst. Budou mít co dělat, aby stihly na start dorazit včas, ale já jim věřím.

To byl ale ďábelský den! Když nad tím tak přemýšlím, seděl jsem během této cesty ve 12 tramvajích. Metro nepočítám, to by byla cesta do pekel.