Diskuse k poškoláckým šifrovacím pomůckám

|<- << stránka 1/1 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět05. 06. 2011, 11:01Poděkování a prosba (MartinPomocná škola)

Naše šifrovací pomůcka bude mít časem svou samostatnou stránku, ale než ji stvoříme, chci alespoň zde poděkovat Chlýftýmu a NaPALMu za jejich pomůcky, které nás v mnohém inspirovaly.

Naším původním cílem bylo vyrobit pomůcku, se kterou by se nám příjemně luštilo – ne nutně narvanou informacemi všeho druhu (z nichž většinu stejně skoro nikdy nepoužijeme a když už jsou jednou za uherský rok potřeba, dají se vygooglit), ale hlavně příjemnou na používání. Pak jsme si řekli, že by se mohla hodit i ostatním, tak jsme doplnili i pár věcí (jako třeba dvojkovou a trojkovou soustavu nebo počítačovou klávesnici), které si sice pamatujeme, ale ostatní třeba ne.

Moc rádi bychom slyšeli váš názor na to, jak se nám to povedlo. Na pomůcce chceme určitě v příštích letech pracovat, už teď mám pár nápadů na vylepšení a rád se dozvím další.

P.S.: Ještě připojuji dík Moskytovi, který v noci ze čtvrtka na pátek strávil mnoho hodin u laminovačky.

Odpovědět05. 06. 2011, 15:10Re: Poděkování a prosba (VojtaPomocná škola)

To by se mi také moc líbilo, ale zatím jsem na žádný pěkný trik nepřišel.

První verze fungovala tak, že se k sobě složily dva výtisky pomůcky, nakonec nám pro tuto hru přišlo praktičtější z druhé ponechat jen pravítko. Tohle se zrovna v příští verzi dost možná změní.

A co udělat tu ztrácecí část místo lineární posuvné kruhovou otočnou a prostě ji ke zbytku pomůcky přinýtovat?

Starší odpovědi (22) ...

|<- << stránka 1/1 >> ->|