Diskuse k šifře č. 9 (Tramvaj)

|<- << stránka 1/1 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět06. 06. 2010, 17:52Značení pravidel (ViktorTapüři plus tapüře)

Mělo číslování pravidel A..V,Z nějaký skrytý význam, který jsme neodhalili?

My jsme udělali napoprvé hloupou chybu a místo pravidla R škrtli při průjezdu pod mostem pravidlo B a vydali se tedy na Nádražní Modřany. Tam jsme nenašli a řekli si, že tedy zkusíme Modřanskou školu, protože -1 je jediná úprava, která ještě dává smysl. Až při druhém pokusu nám došlo, že se kolem vodárny jede dvakrát... Pěkná to ochrana proti haluzení.

Odpovědět06. 06. 2010, 15:34Jak jsme si ujeli tramvají... (VláďaVlhká jáma)

My máme s touto šifrou vtipný zážitek v tom, že při simulaci pravidel nám nedošlo, že při obrátce na Výtoni se jede kolem vodárny dvakrát, takže jsme nastupovali do tramvaje s tím, že číslo Z=1. Břeťa vyhrkl, že to asi není dobře v okamžiku, kdy tramvaj už stála na Belárii. Načež půlka týmu vyskočila z tramvaje a Honza s Lexou to už nestihli a odjeli o stanici dál.

Odpovědět06. 06. 2010, 14:50pěkná (Anička (Vnoučátka))

Moc pěkná a zábavná šifra. Akorát tým, se kterým jsme jeli tramvají nevzdal hold Černému koni - to je morálka, co? To my jsme si i zahoukali v tunelu cestou domů po konci hry:-)

Odpovědět06. 06. 2010, 18:29Re: pěkná (Anička (Vnoučátka))

Ale hold jste vzdávali předpokádám až v zastávce Belárie? "Pokud jste přejeli Černého koně...", vystupte a vzdejte mu hold. Divné je pak ale to pokračování v jízdě, když jste vlastně u cíle.

No, to jsme taky řešili, ale došli jsme k tomu, že je to nešťastná formulace a vzdávat hold se má teda už u koně...

Starší odpovědi (1) ...

Odpovědět05. 06. 2010, 20:12Nepřesná formulace (Marwin (Freezy Bee))

Vtipný nápad. :) Jen trochu škoda nepřesné formulace u pravidla Z, kvůli které došlo při zahájení cesty na jih k nekonzistenci hned na první zastávce Černý kůň - kvůli lávce přes silnici jsme tam vystoupili, ale naprosto jednoznačně "ze zastávky byla vidět budova Nestle", čímž došlo ke sporu mezi pravidly B a Z. Přitom stačilo tak málo. ;)

No, usoudili jsme správně, že máme dělat, že budovu nevidíme, takže pak nás zdrželo už jen to, že jsme vodárnu zapomněli započítat i na cestě zpět (přiznávám, cestovali jsme jen podle mapy).

|<- << stránka 1/1 >> ->|