Diskusní fórum

|<- << stránka 3/3 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět11. 06. 2010, 18:55chybka ve webu (Kolalok (Kolalok & syn))

V tabulce sifer se u diskuse k sifre 0 (predehre) nezobrazuje cas posledniho prispevku.

Odpovědět11. 06. 2010, 20:47Re: chybka ve webu (MedvědPomocná škola)

V tabulce sifer se u diskuse k sifre 0 (predehre) nezobrazuje cas posledniho prispevku.

Opraveno, díky za upozornění.

Odpovědět09. 06. 2010, 10:20Hodnocení (YetiSlepenec)

Asi bych se nezapojoval, ale jak tu vidím všechny si stěžovat...

Obtížnost hry mi přišla optimální, do cíle jsme nedošli včas jen vinou vlastní tvrdohlavosti. Loňský ročník jsem pouze studoval on-line, ale nepřišel mi snažší.

K šifře 6 bych řekl, že v Podpraze nebylo zdaleka všechno naopak. Např. náves/náměstí, DNS/IP, Petr/Pavel, fauna/flóra, zastávka/nádraží, Botanická/zoologická, džungle/zahrada považuji za volné asociace, ne za opaky. Chápu, že se to vymýšlí obtížně, ale bez dalšího vodítka na převracení je šifra řešitelná spíš haluzením z topologie písmen.

Na druhé straně je haluzení z topologie písmen regulérní postup. Stejně tak má tým být schopen identifikovat zásek a vyslat někoho pro nápovědu po třičtvrtě hodině a nesedět tam čtyři. Od toho jsou nápovědy součástí hry. Takže šifra otestovala taktické schopnosti týmu, a je-li taková jedna, nevidím problém.

Takže doufám, že příští rok moc na obtížnosti neuberete.

P.S.: Jak se tu ksakru dělají odstavce? Prázdný řádek - nic. Tag p - taky nic.

Odpovědět08. 06. 2010, 22:50Drobná vylepšení (MedvědPomocná škola)

Trochu jsem vylepšil řešení některých šifer. U 6, 11 a 15 přibyly obrázky, u 5, 11 a 12 odkazy.

Také jsem oscanoval vrcholovou knihu z 8. stanoviště (viz sekce Reportáže).

Odpovědět08. 06. 2010, 13:07Hodnocení hry (Kristýna (Tapüři a tapüře))

Nemluvím teď za všechny tapüry, jen za svou tapüřecí maličkost, ale musím říct, že stejně jako Drahoši jsme byli letos po hře trochu zklamaní. Čekali jsme podobnou hru jako loni - nepříliš dlouhou, nepříliš náročnou, s šiframi ne úplně těžkými, zato milými a nápaditými.. Tentokrát většina šifer úplně nenadchla (ale ani vyloženě neurazila :o)), po poměrně jasných a snadných šifrách zpočátku najednou šestka, kterou se nám tak úplně nechtělo haluzit.. (a byla by bývala moc pěkná, kdyby se sama aspoň trošinku napověděla), pak sedmička, s jejíž obdobou už se Vitkor někde potkal, tedy průchozí, aktivitové blikátko, pak tramvaje.. Když jsme vystupovali už asi na třetí zastávce (kvůli vlastní blbosti, samozřejmě), tak nějak jsme si povzdechli, že bychom konečně chtěli taky nějakou šifru.. A přišel parníček, který už jsme skládali před pár lety na Bedně (jinak zas velmi fešná šifra). Pak naštěstí moc pěkná jedenáctka a dvanáctka, takové by nás bavilo řešit celou hru, škoda, že jsme se už nestihli dostat dál..


Jinak chválím bezvadně fungující organizaci i koláčky na dvanáctce a vězte, že mé brblání taky dost možná pramení z toho, že jsme si původně představovali, že nám to půjde líp.. :o)

Odpovědět08. 06. 2010, 10:46Stranky v mobilu nepouzitelne (ZdenekFreezy Bee)

V mobilu jsou stranky nepouzitelne. Za to, ze Opera Mini nezobrazi menu asi nemuzete. Ale i jinde diky nedefinovane minimalni velikosti praveho sloupce, se zobrazi v podstate pouze menu a na pravy slupec mi v mem mobilu (Nokia E51, Webkit 240x360) zbyde asi 40 pixelu.

Jinak dik za hru, byla super!

Odpovědět09. 06. 2010, 00:54Re: Stranky v mobilu nepouzitelne (KolalokKolalok & syn)

Jako TeXista nad CSS zlostně mručím, kdykoliv ho vidím...


Jako TeXistu mě mrzí, že nejde v diskusi používat nějaké rozumné <em>, které by bylo tak inteligentní, aby přežilo citování příspěvku. Už jsi na to taky sám narazil, když jsi v citaci nahrazoval vnořené <i> za <b>.. :)

Starší odpovědi (4) ...

Odpovědět07. 06. 2010, 19:01Poděkování (JardaCink-poing-hu)

Nevim, zda to někdo od nás již učinil, ale kdyžtak i za celý tým děkuju orgům za dobrou zábavu :-) Už od začátku jsme věděli, že to jdeme jentak zkusit a pobavit se, což se podařilo i přes tříhodinové dumání nad poslední částí šifry a beznadějné hledání padlé břízy... Ostatní šifry byly v pohodě zvládnutelné a čtvrtá a páta šifra nám vyšla užasně. Šestá ale byla peklo a co jsem se díval na další šifry v pořadí, tak tahle opravdu mohla být někde víc na konci :-) Ale jinak se nám to všem moc líbilo a těšíme se na další ročník :-)

Odpovědět07. 06. 2010, 18:29Diky (Gimli2Happy Matfyz Friends)

Tak za tym HMF se taky pridavam k podekovani. Hra se nam dost libila, subjektivne asi vic nez letosni Bedna. Skoda jen, ze byla tak kratka. Verime, ze par hodin navic, by nam stacilo k dojiti. :-) A taky diky za kolacky na 12ce i v cili.

Odpovědět07. 06. 2010, 17:27díky (PaulieCarpe Testudo)

díky za pěkné šifry s hezkými řešeními, krásné počasí a možnost strávit noc pro jednou zase nějakou zajímavou činností :)

Odpovědět07. 06. 2010, 15:30diskuze (vc.dostál)

jo a jeste jsem chtela napsat, ze se mi nelibi, jak se v diskuzi zabalujou ty delsi stromy odpovedi do sebe a musim to pokazdy rozkliknout. nebo si to muzu nejak nastavit u sebe a ja jen nevim jak?

Odpovědět08. 06. 2010, 23:04Re: diskuze (MedvědPomocná škola)

jo a jeste jsem chtela napsat, ze se mi nelibi, jak se v diskuzi zabalujou ty delsi stromy odpovedi do sebe a musim to pokazdy rozkliknout. nebo si to muzu nejak nastavit u sebe a ja jen nevim jak?

Je mi líto, tohle jednoduchou úpravou zařídit neumím a opravdu se mi teď nechce zaživa fórum nějak víc hackovat. Zkusíme vyřešit do příštího ročníku.

Případně můžeš vyzkoušet (nedokumentovaný) mód bez vláken připsáním "&t=flat" na konec URL.

Starší odpovědi (1) ...

Odpovědět07. 06. 2010, 15:27diky (vc.dostál)

ja taky dekuju organizatorum za prijemnou hru, napadity sifry (az na ty symetrie...) a dobrou organizaci. naopak od ostatnich ucastniku, ja uz prokopak a jeho okoli nemuzu ani vystat :) takze co se tyka trasy, libi se mi na ni jen to, ze se nakonec vraci zase zpatky do mesta.

Odpovědět07. 06. 2010, 13:46Cela hra (Majk (Drahoš krmí Racky))

Hra se nám jako celek moc nelíbila, i když to je vždycky ovlivněné trochu tím, jak se týmu (ne)daří. Šestka byla na umístění ve hře asi moc těžká, co jsem tak slyšel od ostatních týmů a jak ukazuje výstup z pšinfa, tak to týmy spíš vyhaluzily, nebo nedaly. Po pěti jednoduchých šifrách (z nichž nejhezčí byla nejspíš 2.) to byl asi moc velký obtížnostní skok. Sedmička je taková mírně recyklovaná šifra vedoucí na hodně recyklované místo (já už tam byl potřetí - tomu se vyrovná už jen kaple radlická) :) O osmičce se už bavíme na jiném fóru, tam nám prostě nebylo přáno. Poslední šifry, na které jsme nedošli, naopak můj dojem ze hry o něco vylepšily - zejména 12 je opravdu revoluční nápad. Po organizační stránce bez problémů, dohledávání taky. Nápovědy byly fakt za trest. Nejvíc mi asi vadí to, že mám pocit, že jsem letos byl na úplně jiné hře, než loni. Minule to byla taková pohodová hra, nenáročný terén, spousty pěkných nápadů, jednoduché, ale zajímavé šifry. A do cíle došla skoro polovina týmů. Letos byla naopak hra docela těžká, na to, že trvala jen 17 hodin. Zajímalo by mne, zda je to spíš obrat v dramaturgii, nebo se hru nepodařilo úplně odhadnout.

Odpovědět07. 06. 2010, 00:28Řešení šifer (MedvědPomocná škola)

Už jsou na webu všechna řešení šifer (u některých zatím trochu zkratkovitá). Také se na stránce s organizátory objevilo poděkování (doufejme) všem, kdo s přípravou šifrovačky pomohli.

Odpovědět06. 06. 2010, 23:17ještě k příběhu (AlnagonKorupce na Slunci)

za sebe mohu říct, že ten příběh, stejně jako loni, považují za házení perel sviním - tím ho nechci hanit, neopak, nemyslím si, že by byl špatný, jen při luštšní šifer nemám čas ani chuť si číst něco, co k vyluštění nepomůže, snad kdyby to bylo vtipné, smích okysličuje mozek.

Odpovědět06. 06. 2010, 22:16Team z modřanského autobusu (Borek)

Zdravím, Lamy na Varanech se sice hry nezúčastnili, nicméně jedna věc mne potěšila. Cca kolem půl dvanácté jsem se pohyboval v autobuse 253 z Modřan na Smíchovském nádraží. Na Zátišské přistoupil jakýsi čtyřčlenný team, jehož jeden člen měl místo sedátka víčko od Primalexu :o), a začali poměrně živě řešit Matrix a hudební šifru na startu tamtéž. Mohu se zeptat, s kým že jsem to měl tu čest? A také se tímto tedy omlouvám, že jsem na ně civěl a smál jsem se :o).

Odpovědět08. 06. 2010, 07:51Re: Team z modřanského autobusu (MusMusMusSqueak!)

Zdravím, Lamy na Varanech se sice hry nezúčastnili, nicméně jedna věc mne potěšila. Cca kolem půl dvanácté jsem se pohyboval v autobuse 253 z Modřan na Smíchovském nádraží. Na Zátišské přistoupil jakýsi čtyřčlenný team, jehož jeden člen měl místo sedátka víčko od Primalexu :o), a začali poměrně živě řešit Matrix a hudební šifru na startu tamtéž. Mohu se zeptat, s kým že jsem to měl tu čest? A také se tímto tedy omlouvám, že jsem na ně civěl a smál jsem se :o).

jo, to jsme tusim byli my. Taky jsem se na tebe snazila tlemit :)

Odpovědět06. 06. 2010, 22:10Bříza (xg)

Na stanovišti u břízy v jinonicích jsem našel desky s pár papírama a jednou kartou (od orgů). Spacifikoval jsem to. Pokud orgové stojí o ty desky, nechť mi dají vědět. Dále se tam našel jeden boxer.. pokud ho někdo postrádá.

Odpovědět07. 06. 2010, 00:31Re: Bříza (matejcikPomocná škola)

Na stanovišti u břízy v jinonicích jsem našel desky s pár papírama a jednou kartou (od orgů). Spacifikoval jsem to. Pokud orgové stojí o ty desky, nechť mi dají vědět.

děkujeme, desky si klidně nech.

(osoba, která měla desky vyzvednout a nevyzvedla, dostane vyčiněno)

Odpovědět06. 06. 2010, 20:46Díky (RichardSlepenec)

Dero to sice už napsal v reportáži, ale v tomto případě by se nehodilo tiše souhlasit. Šifry se mi líbily svými nápady (drobnou výhradu k 6 omlouvám naší neschopností to vyluštit), blikátko bylo super, jak přimět účastníky myslet trochu "out of the box" a trasa byla pěkná (Prokopáku není nikdy dost ;-)).
Díky orgové za to!

Odpovědět06. 06. 2010, 20:54Re: Díky (AničkaPomocná škola)

(Prokopáku není nikdy dost ;-))

:-) Každopádně, my už nějakou představu o trase pro příště máme, tak pevně doufám, že na ni Bednáři s Vlhkou jámou a Drahošové s Lamami a Jeníčky ani nepomyslí :-)

Odpovědět06. 06. 2010, 15:17Díky (VláďaVlhká jáma)

Za Vlhkou jámu bych chtěl moc poděkovat orgům a pochválit je za příjemnou šifrovačku. Obzvláště děkujeme za uštědřenou lekci na stanovišti č. 14 :-).

|<- << stránka 3/3 >> ->|