Po škole 2009


Diskuse k šifře č. 3

|<- << stránka 1/1 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět08. 06. 2009, 08:17Až příliš lehká.... (Filip (Lamy na Varanech))

Tahle šifra byla až příliš lehká, což se nám stalo osudným a defakto nás to připravilo (samozřejmě naší vlastní blbostí) o boj o přední místa. Přecenili jsme naše schopnosti převádět abecedu z hlavy a při luštění jsme 2x zaměnili četli "16" jako "O" místo "P" a jednou "9" jako "H" místo "I". Výsledkem byla nepěkná směsice znaků. Protože se nám nechtělo věřit, že by šifra byla tak jednoduchá, uvažovali jsme, že to je pouze první krok - druhým krokem by tedy mělo být získaná písmenka správně seřadit. Asi 40 minut jsme zkoušeli různé varianty řazení (délky tracků, počty zastávek, počty slov, a hlavně slibně vypadajícího "vepsat písmena do mapy a číst od severu" což v naší (chybné) verzi dávalo text zacínající HESLA). Nakonec kontrola prnvího kroku a pak chytání se za hlavu a nadávání si.

Co se týká samotného hodnocení šifry tak byla opravdu moc jednoduchá a nevyužila svůj potenciál. Defakto si o dvoustupňové řešení říkala a prvků, které by šlo použít, obsahovala dost (včetně hlášení o krádeži a pod).

A poslední perlička - dočasná Zelená nebyla jediná zastávka co jste vynechali. Na trase devítky byla v době konání hry dočasná zastávka "Bambiriáda". Ale to má minimální vliv na šifru jako takovou.

Odpovědět08. 06. 2009, 00:01úplně jako v tramvaji (Anička (Vnoučátka))

Taky mi na jednu stranu přijde trochu škoda cdčka, ale ta autenticita byla skvělá! To se ty nahrávky dají nějak získat od dopravního podniku?:-) Nebo se vám to podařilo takhle autenticky nahrát??

Odpovědět08. 06. 2009, 15:32Re: úplně jako v tramvaji (Martin (Pomocná škola))

Taky mi na jednu stranu přijde trochu škoda cdčka, ale ta autenticita byla skvělá! To se ty nahrávky dají nějak získat od dopravního podniku?:-)

Za nahrávky moc děkujeme týmu tvořícímu server www.prazsketramvaje.cz (viz naše Poděkování).

Odpovědět07. 06. 2009, 18:59průchod (Kryštof (FYKOS))

Jedna z výhod, když máte v týmu Honzu Prachaře, je, že tohle zvládne z hlavy a za chůze :) Akorát jsme se nemuseli na můj popud dělit (nebyl jsem si jistý, jestli je to z parku průchozí) a discman šel samozřejmě delší cestou okolo.

Odpovědět07. 06. 2009, 15:39Misto CD papir? (Dršťkový Havran Masového Kašpárka)

Tato sifra mohla byt stejne dobre na papire. CDcka bych spise vyuzivala na "vice poslechove" sifry.

Myslim si, ze discman je treba temer na kazdou sifrovacku. Nechapu, proc na to porad nekdo nadava, ze si ho musi shanet. My si ho koupili na Aukru za 99 Kc a jsme maximalne spokojeni.

Bety

Odpovědět07. 06. 2009, 14:49Škoda CDčka (Tapüři a tapüře)

Přišlo mi skoro škoda na podobnou šifru "plýtvat" CDčkem a nutit kvůli tomu týmy shánět discman nebo zařízení, které přehraje mp3 z internetu. Na druhou stranu oceňuju autentičnost nahrávek, ale chvíli jsem taky nemohl věřit, že to je celé.

Odpovědět07. 06. 2009, 04:14Šifra? (Ratatouille)

Přiznám se, že tady jsem si říkal, jestli nás náhodou nemáte za blázny. Tohle, že je šifra? Tak nějak se mi nechtělo věřit tomu, že by někdo nepoznal, že se jedná vždy o konkrétní tramvaj a její číslo. A další převod je automatický (i kdyby v Praze nebyla čísla tramvají do 26). Nehledě na to, že podobné, i když poněkud sofistikovanějším zadáním šifry už jsem na nejméně jedné šifrovačce řešil.

Odpovědět07. 06. 2009, 22:01Re: Šifra? (Žabák, ($ ↭ §) / ☀)

Taka oddychovka, ktorá je len trošku pracná na vyhľadávanie.

Toto byla evidentně šifra na zdržení Prahor, kteréžto jako Brňáci nemají pražské tramvaje v hlavě a propadnou se tím do hloubi pelotonu.

Starší odpovědi (1) ...

|<- << stránka 1/1 >> ->|