Po škole 2009


Diskusní fórum

|<- << stránka 2/2 >> ->|

Přidat novou zprávu …

Odpovědět12. 06. 2009, 12:51Fotky, reportáže a spol. (Martin (Pomocná škola))

Děkujeme za krásnou reportáž!

Přidali jsme stránku s fotkami, oscanovanou vrcholovou knihou z Cibulky a s odkazy na vaše reportáže. Pokud se chcete o cokoliv dalšího podělit s ostatními, dejte nám vědět, rádi přidáme odkaz.

Odpovědět12. 06. 2009, 08:31Jak jsme to viděli (Honza (FYKOS))

http://fykos.mff.cuni.cz/sifrovani/2009-po-skole.html

Odpovědět08. 06. 2009, 20:37Příště už fakt dojdeme (Průzkum terénu!)

Tak, čekal jsem, jestli se toho za nás nechytne někdo jiný, ale nakonec asi budu muset zase já;-)
Díky moc organizátorům za celou hru. Fajn byl páteční start - neděle volná na doregenerování a na "normální" činnost (ano, šifrovačka není "zabití" času, ale přecejen, kdo si může dovolit každou chvilku zaplácnout celý víkend "hraním"). Vyhovovala mi (nám) i obtížnost šifer. Pro "horních 10%" bude jednoduchá takřka každá šifra, ale pro "šedý průměr" (a podprůměr) je fajn zjištění, že zábava neskončí málem dřív, než pořádně začala.
Šifry byly elegantní, úvodní beru na většině šifrovaček jako "nutné zlo" (paradoxně logistika "prozkoumávání terénu" nám pořád ještě moc nejde). Asi nejvíc se mi líbil Fraktál, nejméně pak Kříže (více možných čísel ve větách, pokud člověk čísloval důsledně vše - přes to jsme se prostě nepřenesli). Atmosférou jednoznačně Vivaldi - kdyby byla ještě bouřka, bylo by to jak z hororu:-D Trošku rozporuplné pocity mám z Kriskrosu. Ne kvůli nápadu, ale spíš kvůli jízdě noční tramvají (viz zážitky jiných týmů). Ale co člověk nadělá... Mohli jsme být rychlejší a stíhat ještě denní;-)
Co mě trošku mrzí je fakt, že jsme skončili opravdu jenom kousek před koncem - náš cíl byl dojít a nebyl nesplnitelný. Jenom naše kryptoanalytické schopnosti s blížícím se polednem zatím systematicky konvergují k nule;-) Naštěstí to je s každou další hrou lepší.
Takže snad příště, pokud se organizátoři rozhodnou udělat z toho tradici, rádi budeme zase v pátek po práci Po škole!

Odpovědět08. 06. 2009, 11:46dik :-) (kundratka)

Odpovědět07. 06. 2009, 23:25díky (Anička (Vnoučátka))

Přidávám se k chválám a díkům, hra se mi moc líbíla. Oceňuju hlavně trasu, kdy jste krásně využili zelená místa uprostřed města, a ještě k tomu opravdu pěkná (aspoň za tmy:-) ) A spousty pomocníků, stanoviště se živýma orgama vždycky potěší:-) A vůbec mi to přišlo organizačně dost dobře zvládnuté. Tak snad za rok dáme i tu poslední šifru:-)

Odpovědět07. 06. 2009, 15:19Nadseni! (Meson (KOHYHB))

Nadseni! Vcetne mist a ulozeni sifer - a to jsem byl docela neprijemnym kritikem skaredeho schovavani sifer na letosnim Bondovi (hus Horomerice hnusny!) Navic jsme ted na PoSkole byli v tymu pouhy 2 lidi, presto se hledalo vpohode.

Na Skalce jsme, pravda, taky trochu bloudili. Budova nas matla, ale "J Louka" nas nakonec spravne navedla na nejjiznejsi louku u Skalky a kdyz se konecne pred nama rozprostrela a byla plna svetylek, melo to hrozne krasnou atmosferu. Genialni ambient se pak odehral na dalsim stanovisti u amfiteatru. Svetylka a hudba a zricenina, ani se nam nechtelo jit dal kdyz jsme sifru rozkodovali. Originalni kontaktaz v tramvaji, dalsi pekna vec. Povidani k sifram se taky super. Vlastne jediny kaz na atmosfere byla kontaktaz opilcem u sv. Prokopa:)

Sifry mely napad, akce mi prisla propracovana i do detailu, takze obrovsky dik a klobouk dolu;)

Odpovědět07. 06. 2009, 20:34Re: Nadseni! (tony - KOHYHB)

Nadseni!...

No vida! A to jste to chteli v patek zabalit. Taky se pripojuju k pochvale a podekovani. Odehral jsem jen slabou tretinu hry ale dovolte mi par postrehu. Pro nas tym to byla prvni "mala" sifrovacka a moc se mi libila ta pohodova atmosfera. Skoro bych rekl komorni. Latku bych prilis nezvysoval. Pravda, ostrilene tymy to meli levou zadni a chapu jejich volani po tezsich sifrach. Na druhou stranu je hezke, ze nekdo mysli na anonymni masy vzadu a da nam sanci dojit do cile. Jeho umisteni nam udelalo taky radost. Civilizace kolem a MHD za rohem. Dekujeme a tesime se na dalsi rocnik!

Odpovědět07. 06. 2009, 14:54Pár drobností navíc (Martin (Pomocná škola))

Na stránce s šiframi se objevila ještě alternativní textová verze 6. šifry a kousek skládačky, který byl vložený do obalu od CDčka. Také jsme opravili průběžné pořadí ze 7. stanoviště a přidali pořadí na osmičce.

Odpovědět07. 06. 2009, 14:46Díky za hezkou hru (přátelé kuťáku)

Sice jsme až do cíle nedošli, ale to bylo spíš díky vlastní blbosti, než kvůli náročnosti šifer. :-) Líbilo se nám, že i nezkušené týmy jako my si měly možnost zahrát a nezasekli se na první či druhé šifře. Příští rok snad dopadneme lépe... :-)

Odpovědět07. 06. 2009, 13:08umístění šifer (Alnagon (Korupce na Slunci))

Souhlasím s tím, že Schodová ulice nevyšla. Hledání ostatních úkolů bylo v pohodě (jen těch zel. mostů přes Rokytku bylo víc).

Odpovědět07. 06. 2009, 12:39Prubezne poradi, mapa (Dršťkový Havran Masového Kašpárka)

Prijde nam, ze prubezne poradi prilis neodpovidalo skutecnosti. Kdyz tramvaj jezdi co 30 minut, nemuze se prece stat, ze tymy maji mezi sebou 15 resp. 5 minut rozestup.
A jak je mozne, ze tym, ktery prisel na stanoviste, kdyz my jsme odchazeli (jeste jsme se spolecne bavili) je zapsan na dalsim stanovisti hodinu pred nami, kdyz samotny prechod netrval dyl jak 20 minut?

Rozhodne to neni tak, ze by nam slo o nejake dilci uspechy, ale spise o to, ze kdyz uz se nejake prubezne poradi dela, melo by se delat poradne.

A jeste jedna docela podstatna pripominka.
Meli jsme strasny problem s dohledavanim stanovist. Dve mapy a GPS evidentne proti bloudeni nepomohly. Kdyz vyjde "Skalka" a my v obou mapach mame popsanou jako Skalka budovu, chapeme, ze je treba najit ji a hledat na louce okolo.
Stejny problem byl s "Cibulkou". Opet ani v jedne z map neni rozhledna nakreslena. Je zde opet budova.
Sifra, ktera mela byt v ulici Schodova, byla v ulici Pred Cibulkami.

Kdyz jsme pocitali, kolik casu jsme dohledavanim mist ztratili, vyslo nam skoro 3 hodiny.

Mnohem radeji si koupime doporucenou mapu a budeme mit jistotu, ze vse na ni najdeme, nez zazit opet stejne bloudeni. Krom toho nejsme sami. Par tymu, se kteryma jsme se po hre bavili na tom bylo uplne stejne.

Nestalo by za to se domluvit treba s orgy Bedny, 007 a ostatnich prazskych sifrovacek a pouzivat vsichni stejnou mapu?
Udelali byste tim radost nejednomu tymu.

Odpovědět07. 06. 2009, 22:36Re: Prubezne poradi, mapa (Janny (Absinthnenti))

... cestou k mostu boli cez potok zelené mosty :-D

Nemohu si pomoct, ale zelene mosty jsou hezky napad, jenomze v reseni vyslo ZEL MOST LOUKA. A protoze u louky byl jak most zelený, tak železniční, bylo v pořádku vlastně obojí a neřešil bych to :o)

No jo, jeden most pred tym spravnym tam bol tiez zeleny most s lukou. Tak 20 minut sme ju prehladavali, potom nas napadlo sa ist pozriet aj k ostatnym mostom :P

Starší odpovědi (22) ...

Odpovědět07. 06. 2009, 10:21Nadšení (Alnagon (Korupce na Slunci))

Ahoj, my jsme rozhodně nadšeni. Byl to první šifrovací závod, který jsme s tímto názvem došli do cíle. Že to bude lehčí než Bedna, jsme čekali a kdybychom dbali dobrých rad ve výsledku šifry na Vítkově a nebyl problém s kapacitou úlohy 12, asi bychom dopadli líp, nebo aspoň dřív. I tak, těším se na další ročník, kde bude doufám širší závodní pole a o malinko výš postavená laťka. :-)

|<- << stránka 2/2 >> ->|